ΑΘΗΝΑ
23:27
|
10.05.2024
Για πόλεμο αντιπροσώπων των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας μίλησε ο RFK Jr., λίγο μετά την ανακοίνωση πως θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολλοί Ουκρανοί πεθαίνουν για χάρη ενός πολέμου μέσω αντιπροσώπων των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, είπε ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ (RFK Jr.), λίγο μετά την ανακοίνωση πως θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

«Σκοτώνουμε πολλούς Ουκρανούς ως πιόνια σε έναν πόλεμο αντιπροσώπων μεταξύ δύο μεγάλων δυνάμεων», είπε ο Κένεντι στο Fox News Tucker Carlson Tonight το βράδυ της Πέμπτης. «Κανείς δεν μιλάει για αυτό. Υπάρχουν 14.000 Ουκρανοί πολίτες που έχασαν τη ζωή τους, αλλά και 300.000 στρατιώτες. Οι Ρώσοι σκοτώνουν Ουκρανούς σε αναλογία 7:1 προς 8:1. Δεν μπορούν να το υποστηρίξουν αυτό. Αυτό που μας λένε για αυτόν τον πόλεμο δεν είναι αλήθεια».

Ο Κένεντι δεν ανέφερε πηγή για τους αριθμούς των θυμάτων του. Ωστόσο, είπε ότι ο γιος του έχει πολεμήσει στην Ουκρανία ως πολυβολητής στις ειδικές δυνάμεις, και πήρε μέρος στην ουκρανική επίθεση στο Χάρκοβο πέρυσι.

Ο RFK Jr. είναι ανιψιός του 35ου προέδρου, Τζον Κένεντι, και γιος του Ρόμπερτ Κένεντι, γενικού εισαγγελέα του Τζον Κένεντι και έπειτα γερουσιαστή. Και τα δύο αδέρφια δολοφονήθηκαν – ο Τζον το 1963 και ο Ρόμπερτ το 1968.

Μετά από μια μακρά καριέρα ως δικηγόρος, περιβαλλοντολόγος και συνήγορος υγείας, ο RFK Jr. ανακοίνωσε την προεδρική του υποψηφιότητα την Τετάρτη σε μια τρίωρη ομιλία στη Βοστώνη. Την ώρα που μιλούσε για τα τρισεκατομμύρια δολάρια που δαπανώνται σε ξένους πολέμους, κάποιος ενεργοποίησε ένα συναγερμό πυρκαγιάς στον χώρο.

Στην πεντάλεπτη εμφάνισή του στην εκπομπή του Κάρλσον Τάκερ, ο Κένεντι επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ τροφοδοτούν τον πληθωρισμό τυπώνοντας χρήματα, ώστε να μπορούν να στείλουν 130 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, ενώ «έχουμε το 57% των Αμερικανών πολιτών [που] δεν μπορούσαν να έχουν 1.000 δολάρια σε μια έκτακτη ανάγκη».

Ενώ επαίνεσε τη γενναιότητα και το θάρρος των Ουκρανών, ο Κένεντι αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ εμπλέκονται στη σύγκρουση για τους σωστούς λόγους. Ανέφερε αρκετούς μελετητές εξωτερικής πολιτικής που λένε ότι η Δύση έχει δημιουργήσει έναν γεωπολιτικό εφιάλτη οδηγώντας τη Ρωσία πιο κοντά στην Κίνα.

Σύμφωνα με τα «Pentagon Leaks» από τις αρχές αυτού του μήνα, οι αμερικανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν εκτιμήσει ότι οι ρωσικές απώλειες είναι περίπου διπλάσιες από αυτές της Ουκρανίας, αν και αυτό φαίνεται να βασίζεται εξ ολοκλήρου στους ισχυρισμούς του Κιέβου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Μονή της Χώρας: Πλήθος κόσμου στην πρώτη προσευχή μετά την μετατροπή σε τζαμί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα