ΑΘΗΝΑ
13:20
|
02.05.2024
Το εμβληματικό κουστούμι κόστισε το 1977 100 δολάρια. Σήμερα εκτιμάται πως μπορεί να πιάσει στη δημοπρασία ακόμη και τα 250.000 δολάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη δημοπρασία βγαίνει ένα από τα πιο εμβληματικά κουστούμια στην ιστορία του νεότερου κινηματογράφου και δη των ταινιών μιούζικαλ. Πρόκειται για το λευκό κουστούμι που φορούσε ο Τζον Τραβόλτα στην ταινία  του 1977 «Πυρετός το Σαββατόβραδο» (Saturday Night Fever).

Το γνωστό κουστούμι που φόρεσε σε χορευτικές σκηνές της ταινίας ο Τζον Τραβόλτα εκτιμάται πως θα πιάσει στη δημοπρασία τουλάχιστον 250.000 δολάρια , αν και η αξία του όταν αγοράστηκε από το ράφι ενός καταστήματος ανδρικών ρούχων στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης δεν ξεπερνούσε τότε τα 100 δολάρια.

Σε σχέδιο του Leading Male το σακάκι συνοδεύεται από ασορτί γιλέκο και παντελόνι και ένα μαύρο πουκάμισο. Θα βγει στο σφυρί στον οίκο δημοπρασιών Julien’s του Λος Άντζελες φέροντας ως σήμερα τα σημάδια ιδρώτα του ηθοποιού που μοχθούσε στην εκτέλεση των χορευτικών φιγούρων σε συνθήκες έντονης ζέστης.

Οι διοργανωτές της δημοπρασίας μιλώντας σε δημοσιογράφους εξήγησαν πως επέλεξαν να μην σταλεί στο καθαριστήριο το συγκεκριμένο κουστούμι θεωρώντας πως οι υποψήφιοι αγοραστές θα προτιμήσουν ιδιαιτέρως ακόμη και τα σημάδια από ιδρώτα, και άλλο υλικό  DNA  που άφησε πάνω του ο γνωστός πρωταγωνιστής. Θύμισαν δε το χρησιμοποιημένο μαντήλι  της Σκάρλετ Γιόχανσον που είχε δημοπρατηθεί το 2008 έναντι 5.300 δολαρίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

Νοσοκομείο «Έλενα»: Κακοποιητική μεταχείριση θύματος βιασμού από την ΕΛ.ΑΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα