ΑΘΗΝΑ
18:08
|
04.05.2024
Ο Μεξικανός πρόεδρος είχε δηλώσει προηγουμένως την προθυμία της κυβέρνησής του να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανέφερε την Πέμπτη ότι συναντήθηκε με τον πατέρα και τον αδερφό του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, τους Τζον και Γκάμπριελ Σίπτον.

«Υποδέχθηκα τον Τζον και τον Γκάμπριελ Σίπτον, πατέρα και αδελφό, αντίστοιχα, του Τζούλιαν Ασάνζ, τον οποίο θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε, καθώς είναι πολιτικός κρατούμενος και η υπόθεσή του αποτελεί απαράδεκτη προσβολή της ελευθερίας της έκφρασης».

Ο Αυστραλός δημοσιογράφος και επιστήμονας πληροφορικής κρατείται από το 2019, σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μπέλμαρς της Αγγλίας. Αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες, κάποιες από τις οποίες που αποδίδονται από την Ουάσιγκτον αφορούν τη διάδοση απόρρητων πληροφοριών για στρατιωτικές επιχειρήσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Στις 17 Ιουνίου 2022, η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ ενέκρινε την έκδοση του Ασάνζ στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 175 ετών.

Πριν από τη σύλληψή του, ο ιδρυτής των WikiLeaks παρέμεινε πρόσφυγας για επτά χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Ο Μεξικανός πρόεδρος είχε δηλώσει προηγουμένως την προθυμία της κυβέρνησής του να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον 51χρονο δημοσιογράφο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα