ΑΘΗΝΑ
13:06
|
07.05.2024
Το Twitter αφαιρεί την ετικέτα «κρατικά μέσα ενημέρωσης» από λογαριασμούς δημόσια χρηματοδοτούμενων ΜΜΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Twitter αφαιρεί τις ετικέτες που χαρακτηρίζουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης ως «συνδεόμενα με το κράτος» και «χρηματοδοτούμενα από την κυβέρνηση» στην τελευταία σαρωτική αλλαγή στην επιδραστική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Το κινεζικό Xinhua και οι Global Times και το ρωσικό RT δεν προσδιορίζονταν πλέον ως κρατικά μέσα ενημέρωσης μετά τις αλλαγές, οι οποίες δεν ανακοινώθηκαν.

Δημόσια χρηματοδοτούμενα δυτικά μέσα, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Δημόσιου Ραδιοφώνου (NPR) στις Ηνωμένες Πολιτείες, του BBC στο Ηνωμένο Βασίλειο και του Καναδά CBC δεν έχουν πλέον ετικέτα «χρηματοδοτούμενα από την κυβέρνηση» στα προφίλ τους στο Twitter.

Μια σελίδα στο Twitter που περιγράφει τις πολιτικές της πλατφόρμας στα μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζονται από το κράτος φαίνεται να έχει διαγραφεί.

Οι τελευταίες αλλαγές ακολουθούν εβδομάδες διαμάχης σχετικά με την επισήμανση από το Twitter σε κρατικούς και κρατικά χρηματοδοτούμενους λογαριασμούς μέσων ενημέρωσης.

Ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός της Νέας Ζηλανδίας απείλησε τη Δευτέρα να εγκαταλείψει τον ιστότοπο αφού διαμαρτυρήθηκε ότι η ετικέτα «χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση» παρουσιάζει εσφαλμένα ότι η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ασκεί επιρροή στο εκδοτικό της περιεχόμενο.

Το NPR και η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανακοίνωσαν τις τελευταίες ημέρες ότι δεν θα δημοσιεύουν πλέον στον ιστότοπο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προσπάθειες του Μασκ να υπονομεύσει τη νομιμότητά τους.

Πριν από την αγορά του Twitter από τον Μασκ έναντι44 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, η ετικέτα «κρατικά μέσα ενημέρωσης» είχε δεσμευτεί για κυβερνητικά φερέφωνα όπως το κινεζικό Xinhua και το ρωσικό RT.

Το Twitter νωρίτερα αυτό το μήνα πρόσθεσε εν συντομία μια ετικέτα «κρατικά μέσα ενημέρωσης» στο NPR, το οποίο λαμβάνει δημόσια χρηματοδότηση, αλλά φέρει κρίσιμη κάλυψη των πολιτικών της κυβέρνησης των ΗΠΑ, προκαλώντας την καταδίκη του ραδιοτηλεοπτικού φορέα και των υποστηρικτών του.

Ο Μασκ αργότερα πρότεινε ότι η απόφαση ήταν λάθος, παραδεχόμενος ότι «ίσως δεν είναι ακριβές» να περιγράψει το NPR ως κρατικό μέσο ενημέρωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Νότια Αφρική: Κτίριο καταρρέει, δεκάδες οι εγκλωβισμένοι

Συμβούλιο Υπουργών: Υιοθέτηση νόμου της Ε.Ε. για έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία

Julian and Gregory: A tale of two Easters

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα