ΑΘΗΝΑ
14:40
|
24.04.2024
Τουλάχιστον εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν σε τριπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Σεβάρε στο κεντρικό Μάλι .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν σε τριπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Σεβάρε στο κεντρικό Μάλι τα ξημερώματα του Σαββάτου, δήλωσε στο Reuters ο Γιακούμπα Μάιγκα, εκπρόσωπος του περιφερειακού κυβερνήτη.

«Η έκρηξη κατέστρεψε περίπου 20 σπίτια στη γειτονιά. Υπάρχουν συνολικά εννέα νεκροί και περίπου 60 τραυματίες, όλοι άμαχοι», είπε ο Μάιγκα στο Reuters τηλεφωνικά.

Νωρίτερα το Σάββατο, η κυβέρνηση της δυτικοαφρικανικής χώρας ανέφερε σε δήλωση που διαβάστηκε στην εθνική τηλεόραση ότι «μια τρομοκρατική επίθεση» ανακόπηκε από τον στρατό στο Σεβάρε.

«Τρία οχήματα γεμάτα εκρηκτικά καταστράφηκαν από πυρά στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών», ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για απώλειες.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Οι εικόνες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πολλά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου ενός βενζινάδικου, που καταστράφηκαν από την έκρηξη, καθώς και τραυματίες να λαμβάνουν βοήθεια. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις εικόνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Άλογα του Ιππικού «δραπέτευσαν»-Πανικός και τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

ΜέΡΑ25: Ο ξεσηκωμός στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα