ΑΘΗΝΑ
16:17
|
05.05.2024
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας Σουν Βεϊντόνγκ κατέθεσε επίσημη διαβούλευση με τον πρεσβευτή της Νότιας Κορέας για «λανθασμένες» δηλώσεις του νοτιοκορεάτη προέδρου για την Ταϊβάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας Σουν Βεϊντόνγκ κατέθεσε επίσημη διαβούλευση με τον πρεσβευτή της Νότιας Κορέας για «λανθασμένες» δηλώσεις του νοτιοκορεάτη προέδρου για την Ταϊβάν, ανακοίνωσε την Κυριακή το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το Reuters.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο Reuters, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ είπε ότι οι αυξημένες εντάσεις γύρω από την Ταϊβάν οφείλονται σε προσπάθειες να αλλάξει το status quo με τη βία και αντιτάχθηκε σε μια τέτοια αλλαγή.

«Το ζήτημα της Ταϊβάν δεν είναι απλώς ένα ζήτημα μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν, αλλά, όπως και το ζήτημα της Βόρειας Κορέας, είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα», είπε ο Γιουν.

Οι δηλώσεις του Γιουν είναι «εντελώς απαράδεκτες», είπε ο Σουν, σύμφωνα με δήλωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο ηγέτης της Νότιας Κορέας δεν έκανε καμία αναφορά στην αρχή της Μίας Κίνας, αλλά εξίσωσε το ζήτημα της Ταϊβάν με το ζήτημα της Κορεατικής Χερσονήσου», είπε ο Sun.

«Τόσο η Βόρεια όσο και η Νότια Κορέα είναι κυρίαρχα κράτη που έχουν ενταχθεί στα Ηνωμένα Έθνη. Είναι γνωστό ότι το ζήτημα της Κορεατικής Χερσονήσου και το ζήτημα της Ταϊβάν είναι εντελώς διαφορετικά στη φύση και σε γεωγραφικό πλάτος και μήκος και δεν είναι καθόλου συγκρίσιμα. »

Η Κίνα λέει ότι η δημοκρατικά διοικούμενη Ταϊβάν είναι μέρος της δικής της επικράτειας, μια θέση που η Ταϊπέι απορρίπτει σθεναρά, και απαιτεί από τις χώρες με τις οποίες έχει δεσμούς να υιοθετήσουν τη θέση της ότι η Ταϊβάν είναι κινεζικό έδαφος.

Η καταγγελία του Σουν ακολούθησε την κριτική του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών την περασμένη εβδομάδα ότι η Νότια Κορέα πρέπει να χειρίζεται «συνετά» θέματα που σχετίζονται με την Ταϊβάν. Η Νότια Κορέα αντέδρασε καλώντας τον πρεσβευτή της Κίνας για να διαμαρτυρηθεί για τις δηλώσεις του Πεκίνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Η Χαμάς κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι παρεμποδίζει τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η διεθνής πίεση στο Ισραήλ χαράσσει τον δρόμο της εκεχειρίας

Νότια Κορέα και ΗΠΑ σε κοινή στρατιωτική άσκηση στον Κυβερνοχώρο

Τούρκος ΥΠΕΞ: Η μουσουλμανική κοινότητα πρέπει να στηρίξει την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα