ΑΘΗΝΑ
09:50
|
26.04.2024
Το Ισραήλ ακύρωσε ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης που προσέφερε σε Ρώσους και Λευκορώσους υπηκόους μια ταχεία διαδρομή για την ισραηλινή υπηκοότητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ ακύρωσε ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης που προσέφερε σε Ρώσους και Λευκορώσους υπηκόους μια ταχεία διαδρομή για την ισραηλινή υπηκοότητα, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο, μεταδίδει το Anadolu.

Το ταχύτατο πρόγραμμα μετανάστευσης στο Ισραήλ, ή Aliyah, θα παραμείνει ανοιχτό στους Ουκρανούς μετανάστες, ανέφερε η εφημερίδα Haaretz σχετικά με την απόφαση, η οποία έρχεται σχεδόν 14 μήνες από την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Η Haaretz ανέφερε ότι ο αριθμός των Ρώσων υπηκόων που ζητούν την ισραηλινή υπηκοότητα έχει εκτοξευθεί εν μέσω ανησυχιών για διευρυμένο στρατό, μαζί με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η τελευταία κίνηση του Τελ Αβίβ θα αφήσει νέες αφίξεις που επιδιώκουν να κάνουν το Aliyah από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία χωρίς καθεστώς νόμιμης διαμονής για μήνες και θα περιορίσει την πρόσβασή τους σε απασχόληση, στέγαση και υγειονομική περίθαλψη.

Εκτός εξαιρετικών ανθρωπιστικών συνθηκών, οι πολίτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την διαδικασία έκτακτης ανάγκης, εκτός εάν εγγραφούν σε ιστότοπους υπηρεσιών μιας στάσης που επιδιώκουν να κάνουν το Aliyah πριν από τις 15 Απριλίου.

Στο εξής, Ρώσοι και Λευκορώσοι που επιδιώκουν να κάνουν το Aliyah θα πρέπει να ξεκινήσουν έναν φάκελο μετανάστευσης στην Αρχή Πληθυσμού και Μετανάστευσης του Ισραήλ, να παρακολουθήσουν μια συνάντηση με έναν πρόξενο για επαλήθευση καταλληλότητας και να κλείσουν ένα επιπλέον ραντεβού με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα δικαιούνται να λάβουν νέο καθεστώς παραμονής μετανάστη από το Υπουργείο Aliyah.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για νέα τοπία έντασης προειδοποίησε τον Μπλίνκεν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα