ΑΘΗΝΑ
14:50
|
27.04.2024
Πορείες διαμαρτυρίας το απόγευμα στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα και στο προξενείο στη Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε σειρά δράσεων, με αφορμή την 24η Απριλίου, διεθνώς αναγνωρισμένη ημέρα για τα θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων προχωρούν οι Αρμένιοι που ζουν στην Ελλάδα, τιμώντας την μνήμη των νεκρών τους και συνεχίζοντας των αγώνα τους μέχρι να γίνει πραγματικότητα η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων τους.

Χθες Κυριακή, Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, διοργάνωσε εκδήλωση στο θέατρο Ακροπόλ, ενώ σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί δοξολογία για τα θύματα, στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, στη Νέα Σμύρνη.

Στις 18:30 έχει προγραμματιστεί να γίνει πορεία διαμαρτυρίας προς την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα. Σημείο συγκέντρωσης είναι το ενημερωτικό περίπτερο της αρμενικής νεολαίας στην πλατεία Συντάγματος.

Πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 17:30, από μέλη της αρμενικής νεολαίας καις τη Θεσσαλονίκη, με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Αριστοτέλους.

Σακελλαροπούλου: Καθήκον μας η καταπολέμηση κάθε μορφής μισαλλοδοξίας

Με ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρεται στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί «Καθήκον μας η καταπολέμηση κάθε μορφής μισαλλοδοξίας, ώστε όλοι οι άνθρωποι να είναι ασφαλείς, ανεξάρτητα από την ταυτότητα, την καταγωγή ή τις πεποιθήσεις τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα