ΑΘΗΝΑ
20:19
|
26.04.2024
Έφτασαν στο Τζιμπουτί, με τη βοήθεια της Ιταλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθώς μπαίνουμε στη δέκατη ημέρα των πολύνεκρων συγκρούσεων στο Σουδάν μεταξύ του στρατού και της παραστρατιωτικής οργάνωσης Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF), και με τα θύματα στη χώρα να ξεπερνούν τα 420, κορυφώνεται η αγωνία για την απομάκρυνση των ξένων υπηκόων από τη χώρα.

Όσον αφορά στους Έλληνες, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, απεγκλωβίστηκαν σήμερα άλλα δέκα άτομα και βρίσκονται ήδη στο Τζιμπουτί.

Όπως γράφει ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του: «Απεγκλωβίστηκαν επιπλέον 10 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους από το Σουδάν, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο Τζιμπουτί, αυτή τη φορά με τη βοήθεια της Ιταλίας. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους».

Στο Τζιμπουτί βρίσκεται η πρέσβης της Ελλάδας στην Αιθιοπία και η επίτιμη πρόξενος της χώρας μας στο Τζιμπουτί για την υποδοχή των Ελλήνων πολιτών και την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή, είχαν αποχωρήσει με ασφάλεια από το Χαρτούμ οχτώ Έλληνες -μεταξύ των οποίων και οι δύο τραυματίες από τις πρώτες ημέρες των συγκρούσεων- με πτήση γαλλικού αεροσκάφους για 100 επιβάτες.

Στο Βερολίνο οι 101 διασωθέντες από τη γερμανική αποστολή

Καθώς όλες οι χώρες καταβάλλουν προσπάθειες να απομακρύνουν τους πολίτες τους από το Σουδάν, το πρώτο γερμανικό στρατιωτικό αεροσκάφος με 101 ανθρώπους προσγειώθηκε στο Βερολίνο νωρίς σήμερα το πρωί, δήλωσε πηγή προσκείμενη στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το αεροσκάφος μετέφερε τους πρώτους ξένους πολίτες που απομακρύνθηκαν από τη χώρα στη Γερμανία, από την ιορδανική στρατιωτική βάση Αλ Αζράκ, που ο γερμανικός στρατός χρησιμοποιεί ως κέντρο για την επιχείρηση.

Μέχρι στιγμής ο γερμανικός στρατός απομάκρυνε αεροπορικώς 313 Γερμανούς και πολίτες κρατών εταίρων της Γερμανίας, από Σουδάν, σύμφωνα με την πηγή του Reuters.

Η αποστολή, με τη συμμετοχή 1.000 και πλέον μελών των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων, προετοιμαζόταν για μέρες. Η πρώτη πτήση θα εκτελείτο την Τετάρτη, αλλά ακυρώθηκε εξαιτίας των συνθηκών στο Σουδάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα