ΑΘΗΝΑ
21:20
|
27.04.2024
Ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας χτυπήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ ένα άλλο εξερράγη μόνο του, λέει ο κυβερνήτης της πόλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας απέτρεψε επίθεση με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USVs) στο στο εξωτερικό αγκυροβόλιο του λιμανιού της Σεβαστούπολης στη χερσόνησο της Κριμαίας, δήλωσε ο κυβερνήτης της πόλης.

«Μια απόπειρα επίθεσης στη Σεβαστούπολη αποκρούστηκε σιτς τις 3:30 π.μ. τοπική ώρα», ανέφερε ο Μιχαήλ Ραζβοτζάγιεφ στο Telegram τη Δευτέρα. «Ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας καταστράφηκε από τις δυνάμεις κατά των υποβρυχίων δολιοφθορών, ενώ ένα δεύτερο εξερράγη μόνο του», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε καμία εγκατάσταση.

Τα δρομολόγια των επιβατηγών πορθμείων ανεστάλησαν στην πόλη-λιμάνι, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τις αρχές μεταφορών της Σεβαστούπολης.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από το Κίεβο σε σχέση με την επίθεση, καθώς το καθεστώς Ζελένσκι δεν συνηθίζει να αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη για επιθέσεις εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή σε πρώην ουκρανικά εδάφη που ελέγχονται από τη Μόσχα.

Η Σεβαστούπολη, που μαζί με ολόκληρη την Κριμαία ενώθηκαν με την Ρωσική Ομοσπονδία το 2014, αποτελεί την κύρια ναυτική βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας και ο ουκρανικός στρατός έχει προσπαθήσει να της επιτεθεί με drones σε αρκετές περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες. 

Υπήρξαν αρκετές πράξεις δολιοφθοράς εναντίον βάσεων του ρωσικού στρατού, γραφείων στρατολογίας και σιδηροδρόμων που χρησιμοποιούνται ως γραμμές ανεφοδιασμού από τον στρατό από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τη στρατιωτική της εκστρατεία στην Ουκρανία.

Τον Απρίλιο, ο Alexander Bortnikov, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας ή FSB, κατηγόρησε την Ουκρανία και τις δυτικές χώρες ότι ξεκίνησαν «μια επιθετική ιδεολογική εκστρατεία στρατολόγησης» για να υποκινήσουν τους Ρώσους, ιδιαίτερα τους νέους, σε ένοπλη εξέγερση, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποσχέθηκε να ανακαταλάβει όλη την ουκρανική γη που τώρα κατέχει η Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα