ΑΘΗΝΑ
05:40
|
02.05.2024
Από την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά άτομα ενώ ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου δέχθηκε τα θανάσιμα πυρά διερχόμενου πολίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως «ακόμη μία προσπάθεια δολοφονίας Ισραηλινών πολιτών» αντιμετώπισε σήμερα νωρίς το απόγευμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου την επίθεση ενός Παλαιστίνιου οδηγού με ΙΧ αυτοκίνητο σε πλήθος ανθρώπων που βρισκόταν  στην αγορά Μαχανέ Γεχούντα, μία από τις πιο πολυσύχναστες αγορές της Ιερουσαλήμ. Η επίθεση προκάλεσε τον συνολικό τραυματισμό επτά ατόμων (αντί των πέντε που είχαν αρχικά ανακοινωθεί) και τον θάνατο του οδηγού που «εξουδετερώθηκε» από όπλο διερχόμενου πολίτη.

Μιλώντας σε τελετή ενόψει της εθνικής επετείου για τη «Μέρα Ανεξαρτησίας» της 26ης  Απριλίου ο Νετανιάχου επιχείρησε να χτυπήσει τα εθνικιστικά αντανακλαστικά μέρους των πολιτών και κυρίως των ψηφοφόρων του, αναφέροντας πως η επίθεση στην αγορά της Ιερουσαλήμ «θυμίζει πως η γη του Ισραήλ και το κράτος του Ισραήλ αποκτήθηκαν με πολύ πόνο και θλίψεις».

«Αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις γίνονται με την προσδοκία πως θα μας ξεριζώσουν από εδώ… εάν μπορούσαν θα μας σκότωναν όλους» πρόσθεσε.

Τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα έδειξαν ισχυρή αστυνομική παρουσία στο σημείο, κοντά σε πολυσύχναστη αγορά της Ιερουσαλήμ.

Αστυνομικές πηγές που επικαλούνται ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο δράστης είναι κάτοικος της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα