ΑΘΗΝΑ
08:02
|
05.05.2024
«Οι Αμερικανοί είναι ελεύθεροι άνθρωποι. Δεν μπορούμε να τους υπαγορεύσουμε πού θα ταξιδέψουν, που πρέπει να πάνε ή να μην πάνε».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν είναι η συνήθης πρακτική των ΗΠΑ να στέλνουν τον αμερικανικό στρατό σε εμπόλεμες ζώνες για να απομακρύνουν Αμερικανούς πολίτες. Δεν το κάναμε στη Λιβύη. Δεν το κάναμε στη Συρία. Δεν το κάναμε στην Υεμένη και δεν το κάναμε στην Ουκρανία. Το Αφγανιστάν ήταν η μοναδική περίπτωση που συμπεριελάμβανε το τέλος ενός 20χρονου πολέμου στον οποίο οι ΗΠΑ είχαν αναμιχθεί κεντρικά» είπε ο Σάλιβαν, διαψεύδοντας στην παρούσα φάση σχέδια επέμβασης στο σουδανικό έδαφος με άλλοθι την απομάκρυνση Αμερικανών πολιτών.

Ο ίδιος εκτίμησε πως βρίσκονται στο Σουδάν περίπου 16.000 Αμερικανοί πολίτες. Διευκρίνισε πωςο αριθμός δεν είναι βέβαιος καθώς δεν έχουν όλοι ενημερώσει σχετικά την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Χαρτούμ έως ότου αυτή λειτουργούσε ως το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.Σε άλλο σημείο ανέφερε:

«Οι Αμερικανοί είναι ελεύθεροι άνθρωποι. Δεν μπορούμε να τους υπαγορεύσουμε πού θα ταξιδέψουν, που πρέπει να πάνε ή να μην πάνε».

Λίγο νωρίτερα ο ταξίαρχος Πατ Ράιντερ στο Πεντάγωνο δήλωσε πως ένα κομβόι του ΟΗΕ έφθασε  απόψε στο Πορτ Σουδάν μαζί με μέλη της αποστολής που ήθελαν να φύγουν από τη χώρα. Διευκρίνισε πως το Πεντάγωνο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο έδαφος του Σουδάν και αξιολογεί τις συνθήκες ασφαλείας για χερσαία απομάκρυνση Αμερικανών πολιτών και διευκολύνει την απομάκρυνση όσων Αμερικανών βρίσκονται στο Σουδάν.

Ανέφερε επίσης πως στην περιοχή (ανοικτά των σουδανικών ακτών) βρίσκονται δύο σκάφη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού,  το πολεμικό πλοίο «USS Lewis B. Puller» και το αντιτορπιλικό, «USS Truxtun», σε περίπτωση που χρειαστεί ανάγκη μεταφοράς αμάχων ή ιατρικής βοήθειας.

Φήμες για Αιγύπτιο διπλωμάτη

Νωρίτερα το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε τη δήλωση εκπροσώπου του σουδανικού στρατού που είχε διαδώσει τις φήμες πως σκοτώθηκε ο Αιγύπτιος αναπληρωτής στρατιωτικός ακόλουθος στο Χαρτούμ από πυρά της παραστρατιωτικής οργάνωσης RSF ενώ οδηγούσε το ΙΧ αυτοκίνητό του στη σουδανική πρωτεύουσα.

This image has an empty alt attribute; its file name is %CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1-234.png

Το ίδιο έπραξε και ο Αιγύπτιος πρεσβευτής στο Χαρτούμ, που διέψευσε ότι ο αναπληρωτής στρατιωτικός ακόλουθος της χώρας σκοτώθηκε από πυρά της παραστρατιωτικής οργάνωσης, RSF.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα