ΑΘΗΝΑ
23:47
|
03.05.2024
Η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζεται να καταργήσει σταδιακά τη Visa και τη Mastercard.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τράπεζα της Ινδονησίας θα ξεκινήσει ένα εγχώριο σύστημα πληρωμών με κάρτα τον Μάιο ως μέρος μιας στρατηγικής για τη μείωση της εξάρτησης από τα ξένα συστήματα και την προστασία των συναλλαγών από γεωπολιτικές επιπτώσεις, ανέφερε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Πέρι Γουαρτζίγιο, φέρεται να είπε ότι η τράπεζα λανσάρει επίσημα εγχώριες κάρτες «σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και την Ένωση Πιστωτικών Καρτών της Ινδονησίας (AKKI)».

Τον Μάρτιο, η ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να καταργήσει σταδιακά τη Visa και τη Mastercard, καθώς επιδιώκει μεγαλύτερη αυτονομία στην υποδομή πληρωμών της, ελαχιστοποιώντας τον ρόλο των ξένων παρόχων πληρωμών.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Ουιντόντο, έχει προτρέψει τις περιφερειακές αρχές να απογαλακτιστούν από τα ξένα συστήματα πληρωμών και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν κάρτες που εκδίδονται από τοπικές τράπεζες. Υποστήριξε ότι η Ινδονησία πρέπει να θωρακιστεί από γεωπολιτικές αναταραχές, επικαλούμενος τις δυτικές κυρώσεις που στοχεύουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ρωσίας για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. «Πρέπει να θυμόμαστε τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Ρωσία. Η Visa και η Mastercard μπορεί να είναι πρόβλημα», προειδοποίησε.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Πιστωτικών Καρτών της Ινδονησίας, Ντόντιτ Προμπογιάκτι, δήλωσε πρόσφατα στο RIA Novosti ότι η Τζακάρτα θα εφαρμόσει την εμπειρία της Ρωσίας με το σύστημα πληρωμών Mir για την προώθηση του εγχώριου χρηματοοικονομικού δικτύου.

Η Μόσχα κυκλοφόρησε το δικό της σύστημα εθνικών καρτών, το Mir, αμέσως μετά την πρώτη φορά που οι ΗΠΑ έβαλαν στο στόχαστρο τη χώρα με κυρώσεις το 2014 και δημιούργησε το εγχώριο Εθνικό Σύστημα Κάρτων Πληρωμών (NSPK) για να αναλάβει ομαλά όλες τις συναλλαγές Visa και Mastercard σε περίπτωση που οι δύο εδραζόμενες στις ΗΠΑ εταιρείες απέκοπταν τη Ρωσία από το σύστημά τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα