ΑΘΗΝΑ
11:53
|
02.05.2024
Η αστυνομία της Κένυας έχει ως τώρα ανακαλύψει 73 πτώματα στο πλαίσιο έρευνας για μια χριστιανική αίρεση, ο ηγέτης της οποίας προέτρεψε τους πιστούς να…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Κένυας έχει ως τώρα ανακαλύψει 73 πτώματα στο πλαίσιο έρευνας για μια χριστιανική αίρεση, ο ηγέτης της οποίας προέτρεψε τους πιστούς να νηστέψουν μέχρι θανάτου προκειμένου να «συναντήσουν τον Ιησού».

Ανάμεσα στα θύματα, των οποίων τα σώματα βρέθηκαν σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στην κομητεία Κιτούι, υπάρχουν παιδιά και ηλικιωμένοι.


Ο ηγέτης της αίρεσης, που ταυτοποιήθηκε ως Πολ Μακένζι Νθένγκε, συνελήφθη το Σάββατο μαζί με άλλους έξι υπόπτους. Ο Νθένγκε έπεισε τους ακόλουθούς του να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους και να μετακομίσουν σε μια απομακρυσμένη περιοχή όπου θα περίμεναν τη δεύτερη έλευση του Χριστού.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν πολλά έγγραφα, όπως χειρόγραφες σημειώσεις, από την εκκλησία του Νθένγκε. Κάλεσαν επίσης τους πολίτες να αναφέρουν τυχόν ύποπτες δραστηριότητες ή άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση. Ομάδες έρευνας συνεχίζουν να σκάβουν στο σημείο αναζητώντας περισσότερα πτώματα.

Ο Νθένγκε ίδρυσε τη Διεθνή Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης το 2019 ισχυριζόμενος ότι βίωσε μια θεία αποκάλυψη. Υποστήριξε ότι ο κόσμος θα τελείωνε σύντομα και ότι μόνο όσοι τον ακολουθήσουν θα σωθούν.

Ο αυτοαποκαλούμενος πάστορας προέτρεψε τους οπαδούς του να εγκαταλείψουν τα υπάρχοντά τους και να ζήσουν μια απλή ζωή προσευχής και νηστείας. Για να τους κρατήσει υπό τον έλεγχό του, φέρεται να χρησιμοποιούσε απειλές και εκφοβισμούς.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πάστορας συνελήφθη τον περασμένο μήνα και του ασκήθηκε δίωξη αφού δύο παιδιά πέθαναν από την πείνα, όντας υπό την επιμέλεια των γονιών τους. Ο Μακένζι Νθένγκε αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος με εγγύηση 100.000 σελινιών Κένυας (ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 670 ευρώ). Έχουν συλληφθεί επίσης και έξι πιστοί. Η υπόθεση θα εξεταστεί από τοπικό δικαστήριο στις 2 Μαΐου.

Στην Κένυα έχει ξεκινήσει, παράλληλα, να συζητείται η αυστηροποίηση του πλαισίου και η επίβλεψη των θρησκευτικών ομάδων στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα