ΑΘΗΝΑ
02:17
|
24.04.2024
Οι διαδηλωτές της Last Generation φιλοδοξούν να παραλύσουν το Βερολίνο διαμαρτυρόμενοι για την κλιματική αλλαγή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν περιορίζονται στους αποκλεισμούς δρόμων, αλλά επιστρατεύουν ακόμα και κόλλα με την οποία κολλούν τους εαυτούς τους στο οδόστρωμα, προκειμένου να σταματήσουν την κυκλοφορία στο Βερολίνο, Γερμανοί ακτιβιστές διαμαρτυρόμενοι για την κλιματική αλλαγή.

Μέλη της ομάδας Last Generation που και κατά το παρελθόν έχουν κλείσει δρόμους σε ολόκληρη τη Γερμανία στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους, ξεχύθηκαν σήμερα το πρωί της στους δρόμους του Βερολίνου, κλείνοντας την κυκλοφορία και προκαλώντας εκτεταμένη διακοπή των μεταφορών στην πρωτεύουσα.

Εκτός από το κλείσιμο δρόμων, οι ακτιβιστές δήλωσαν ότι θα εμποδίσουν επίσης την κυκλοφορία κάνοντας πολύ αργή πορεία μέσα στην πόλη αργότερα μέσα στην ημέρα, όπως έκαναν ήδη την Παρασκευή.

Το πρωί, υπήρχαν περίπου 30 σημεία σε όλη την πόλη όπου η κυκλοφορία δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθεί, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

«Δεν δεχόμαστε πλέον ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο να σταματήσει την καταστροφή των μέσων διαβίωσής μας», ανέφερε η Last Generation σε δήλωσή της. «Τώρα αντιστεκόμαστε».

Σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου, έως και 500 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης όλη την ημέρα για να αποτρέψουν τους αποκλεισμούς ή να ανοίξουν τους δρόμους όπου χρειαστεί, ανέφερε το dpa.

Η ομάδα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα μέλη της θα εντείνουν τις ενέργειές τους τις επόμενες ημέρες και θα προσπαθήσουν «να φέρουν ειρηνικά την πόλη σε αδιέξοδο».

Η Last Generation θέλει η Γερμανία να σταματήσει να χρησιμοποιεί ορυκτά καύσιμα έως το 2030 και να λάβει βραχυπρόθεσμα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής γενικού ορίου ταχύτητας 100 χιλιομέτρων την ώρα στους αυτοκινητόδρομους ως τρόπο μείωσης των εκπομπών από τις μεταφορές.

Τα μπλοκαρίσματα των δρόμων «δεν ήταν παραγωγικά», είπε η Μπρίτα Χάσελμαν, η επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων στο κοινοβούλιο, στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD. Οι Πράσινοι, μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, έχουν έρθει σε σύγκρουση με ορισμένους περιβαλλοντικούς ακτιβιστές που λένε ότι έχουν παραμελήσει τους κλιματικούς στόχους. Το κόμμα έκανε «ό,τι μπορεί να κάνει» εντός του συνασπισμού, είπε ο Χάσελμαν, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ήταν η πιο φιλόδοξη περιβαλλοντικά της Γερμανίας εδώ και χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα