ΑΘΗΝΑ
11:31
|
06.05.2024
Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη για το βιασμό 36 παιδιών και εφήβων που προπονούσε, αλλά αποφυλακίστηκε στα 12,5 χρόνια για δεύτερη φορά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα χέρια των δικαστών του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου είναι η τύχη του βουλεύματος για αποφυλάκιση του πρώην προπονητή μπάσκετ Νίκου Σειραγάκη που είχε καταδικαστεί το 2011 σε 401 χρόνια κάθειρξης για ασέλγεια και βιασμό 36 παιδιών και εφήβων στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, η αντεισαγγελέας του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου, Αδαμαντία Οικονόμου ζητά από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε Νίκος Σειραγάκης, καθώς δεν έχει την απαιτούμενη (από το Σύνταγμα και την ποινική νομοθεσία) πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Ως εκ τούτου, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου μέλλει να αποφανθεί εάν ο Σειραγάκης θα παραμείνει ελεύθερος ή θα επιστρέψει στη φυλακή.

Ο Σειραγάκης  αποφυλακίστηκε για δεύτερη φορά μετά από φυλάκιση μόλις 12,5 ετών σε σχέση με την ποινή και τη σοβαρότητα των εγκλημάτων που διέπραξε σε βάρος δεκάδων ανηλίκων. Είχε αποφυλακιστεί για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2020, αλλά παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και μετά από εισαγγελική παραγγελίας επέστρεψε στις φυλακές.

Πέρσι, ο 59χρονος υπέβαλε δεύτερη, αίτηση αποφυλάκισης που απορρίφθηκε στις αρχές του 2022 από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ναυπλίου. Άσκησε έφεση το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς που με οριακή πλειοψηφία (2 ψήφοι έναντι μίας), έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών Ναυπλίου (με αριθμό 26/2013) και αφού είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, αποφυλακίστηκε με βούλευμα και του τέθηκαν περιοριστικοί όροι.

Οι δικαστές της πλειοψηφίας του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου στήριξαν την κρίση τους στα κοινωνικά και ουσιαστικά κριτήρια που προβλέπει η νομοθεσία για τις περιπτώσεις αυτές.

Μετά την γνωστοποίηση του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο Νίκος Σειραγάκης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου το βούλευμα, με το οποίο έπειτα από 12,5 χρόνια εγκλεισμού ο Νίκος Σειρηγάκης βρέθηκε εκτός φυλακής παρά τα αποτρόπαια και κατά συρροή εγκλήματά του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα