ΑΘΗΝΑ
22:14
|
02.05.2024
Το αεροδρόμιο Βερολίνου/Βραδεμβούργου (BER) παραμένει σήμερα σχεδόν κλειστό, λόγω της απεργίας του προσωπικού ασφαλείας, ενώ υπολειτουργούν και άλλα 4 αεροδρόμια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το γερμανικό συνδικάτο Verdi κάλεσε σε μονοήμερη απεργία του προσωπικού εναέριας ασφάλειας στο αεροδρόμιο του Βερολίνου τη Δευτέρα ως μέρος μιας συνεχιζόμενης μισθολογικής διαφωνίας, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να ακυρώσει όλες τις αναχωρήσεις επιβατών για σήμερα Δευτέρα.

Η απεργία αναμένεται να ξεκινήσει στις 3:30 π.μ. τοπική ώρα τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα (2200 GMT), ανέφερε η ένωση.

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, έχει βιώσει μερικές από τις πιο ανατρεπτικές απεργίες της εδώ και δεκαετίες φέτος, καθώς τα συνδικάτα πιέζουν για υψηλότερους μισθούς για να αντισταθμίσουν το αυξανόμενο κόστος ζωής.

Η προγραμματισμένη δράση ακολουθεί τις απεργίες σε τέσσερα άλλα γερμανικά αεροδρόμια – Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Κολωνία-Βόννη και Στουτγάρδη την Πέμπτη και την Παρασκευή, όταν περισσότερες από 700 αναχωρήσεις ακυρώθηκαν.

«Λόγω των προειδοποιητικών απεργιών του προσωπικού ασφαλείας, καμία αναχώρηση επιβατικών πτήσεων δεν θα είναι δυνατή τη Δευτέρα 24 Απριλίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο Βρανδεμβούργου του Βερολίνου, προσθέτοντας ότι ενδέχεται να επηρεαστούν και οι αφίξεις.

Το σωματείο έχει διαπραγματευτεί με την ένωση αεροπορικής ασφάλειας BDLS για να πιέσει για αυξήσεις στους μισθούς για νυχτερινές βάρδιες, Σαββατοκύριακα και επίσημες αργίες.

Το σωματείο Ver.di επιδιώκει να αυξήσει την πίεση προς τους εργοδότες, με τους οποίους διαπραγματεύεται τα μπόνους για την εργασία στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τους κανόνες των υπερωριών.

«Καλούμε την Ομοσπονδιακή Ένωση Εταιριών Ασφάλειας (BDLS) να υποβάλει μια διαπραγματεύσιμη προσφορά στις συναντήσεις μας στις 28 και 29 Απριλίου και να μην προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος για νέες απεργίες στην εναέρια κυκλοφορία την Πρωτομαγιά και στις διακοπές του Αγίου Πνεύματος (29 Μαΐου)», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Βόλφγκανγκ Πίπερ.

Η Ένωση Αεροδρομίων (ADV) από την πλευρά της επέκρινε την εργασιακή διαμάχη ως υπερβολική και ζήτησε μια γρήγορη λύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα