ΑΘΗΝΑ
23:38
|
03.10.2023
Η γραμμή θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για 1,8 εκατομμύρια σπίτια του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ολλανδία θα κατασκευάσουν μια νέα υποβρύχια γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας με το όνομα LionLink στη Βόρεια Θάλασσα, η οποία θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για 1,8 εκατομμύρια σπίτια του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

«Η μεγαλύτερη γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας πολλαπλών χρήσεων στον κόσμο θα κατασκευαστεί κάτω από τη Βόρεια Θάλασσα, ενισχύοντας τον ενεργειακό εφοδιασμό του Ηνωμένου Βασιλείου με ενέργεια αρκετή για να τροφοδοτήσει 1,8 εκατομμύρια σπίτια – περισσότερα από το Μπέρμιγχαμ και το Μάντσεστερ μαζί. Το νέο LionLink θα συνδέει το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία με υπεράκτια αιολικά πάρκα», εξήγησε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Τόνισε ότι το έργο θα επιτρέψει τη μείωση του κόστους και την προώθηση των πηγών πράσινης ενέργειας, καθώς και τη μείωση του ρόλου της Ρωσίας στην αγορά ενέργειας.

«Η διασυνοριακή γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι μόλις η δεύτερη του είδους της στον κόσμο, με την πρώτη να έχει κατασκευαστεί από τη Γερμανία και τη Δανία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Ωστόσο, θα είναι σε θέση να μεταφέρει περισσότερο από την τετραπλάσια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας – καθιστώντας τη τη μεγαλύτερη στο είδος της από άποψη χωρητικότητας οπουδήποτε στον κόσμο», επεσήμανε.

Το έργο, που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις αρχές της δεκαετίας του 2030, θα αναπτυχθεί από κοινού από την ολλανδική ενεργειακή εταιρεία TenneT και την National Grid Ventures του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ανακοίνωση συμπίπτει με την επίσκεψη του Υπουργού Ενεργειακής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σαπς, στη Σύνοδο Κορυφής της Βόρειας Θάλασσας στο Βέλγιο, όπου ο ίδιος και Βρετανοί επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν σε συνομιλίες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αύξηση της διασυνδεσιμότητας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποπέμφθηκε ο Πρόεδρος της βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, στις ΗΠΑ

Ενίσχυση της Αρμενίας ζητά η Γαλλία από τις ΗΠΑ

Προς ψήφιση η πρόταση καθαίρεσης του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Μολδαβός πρέσβης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα