ΑΘΗΝΑ
13:34
|
01.05.2024
Στον προαύλιο χώρο του ΣΦΕΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας, (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) τελέστηκε σήμερα η πολιτική κηδεία της Μυρσίνης Ζορμπά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία νέα κίνηση, (ακριβέστερα μη κίνηση) μικροπρέπειας υπέπεσε η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς όπως επισημάνθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπως μετέδωσε και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΚΟΚΚΙΝΟ, το υπουργείο δεν απέστειλε ούτε εκπρόσωπό του, ούτε στεφάνι στην πολιτική κηδεία της τέως υπουργού Μυρσίνης Ζορμπά.

Την ώρα της κηδείας, τόσο ο Υπουργός Λίνα Μενδώνη, η οποία παρέλαβε το υπουργικό χαρτοφυλάκιο από τη θανούσα, όσο και ο Υφυπουργός Νικόλας Γιατρωμανωλάκης βρίσκονταν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στη συνέντευξη Τύπου για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έστειλε στεφάνι στην κηδεια της πρώην Υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά.Ταιριαστό για το…

Posted by Δέσποινα Κουτσούμπα on Monday, April 24, 2023

Στο έργο της ως υπουργού Πολιτισμού και σε όσα κατόρθωσε τους λίγους μήνες που είχε τα ηνία του ΥΠΠΟ αναφέρθηκαν οι Έφη Μουγκαράκη, Μαρία Τερζούδη, Ελισάβετ Σολωμού και Εύη Κυπριώτη στο αποχαιρετιστήριο κείμενο τους. 

«Αγαπημένη μας Μυρσίνη, τυχερές, ευγνώμονες, ευτυχείς, που συναντηθήκαμε στη σύντομη υπουργική θητεία σου και συνεργαστήκαμε μαζί σου. Διήρκεσε μόνο 10 μήνες ενώ στο μεταξύ κλονίστηκε η υγεία σου. Όμως, ήσουν πάντα εκεί, αντιστεκόμενη στη δοκιμασία με πρωτόγνωρο σθένος, επιλέγοντας πάντα τη ζωή.  
Ένας χρόνος τρομακτικά συμπυκνωμένος, που χώρεσε τόσα σχέδια, οράματα αποφάσεις και προγραμματισμούς. Αρκετός για να αναδείξει ένα διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης και συνεργασίας, ένα διαφορετικό πολιτικό παράδειγμα που εσύ εισήγαγες. (….).
Μας ενέπνευσες με το ολοκληρωμένο όραμά σου για τον πολιτισμό ως αγαθό, ως δικαίωμα και κοινή προσδοκία όλων, ιδίως των ευάλωτων, των προσφυγόπουλων, των γυναικών, των παιδιών. Έναν πολιτισμό, που καθώς θα έβρεχε, για να παραφράσουμε τον Ποιητή, θα έπαιρνε το μέρος των φτωχών. «Ο πολιτισμός δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα των πολιτών. Οι ανισότητες πρόσβασης στα αγαθά του πολιτισμού και οι διακρίσεις δηλητηριάζουν τις κοινωνίες μας. Η έννοια της πολιτισμικής δημοκρατίας είναι σταθερή μου επιδίωξη», είχες πει όταν παρέλαβες το Υπουργείο, τον Αύγουστο του 2018, σπάζοντας όλα τα ανέμπνευστα κλισέ των τελετουργικών ομιλιών. 
Μας ενέπνευσες -τι αισιόδοξη έκπληξη ήταν αυτή- με το δελτίο τύπου, που εξέδωσες ως Υπουργός λίγο μετά, για τον Παύλο Φύσσα και τη Χρυσή Αυγή, μια βαθιά πολιτική και πολιτισμική ανάγνωση στη hip hop σκηνή και τον τον Killah P., τις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά, τους ανθρώπους της και τους αγώνες τους, τους αγώνες της εργατικής τάξης. Την δυσανεξία του φασισμού σ’ αυτή την ελευθερία. Κανείς προκάτοχος σου δεν είχε τολμήσει κάτι παρόμοιο»
, ανέφεραν, μεταξύ άλλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα