ΑΘΗΝΑ
10:28
|
05.05.2024
Συγνώμη αλλά αρνούμαι να περάσω αυτή την ιερή ημέρα ακούγοντας ψεύδη που προσβάλλουν τη μνήμη των πεσόντων, είπε ο Γκιλάντ Ερντάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο που αντανακλά τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ισραήλ,  ιδιαίτερα μετά την επιλογή του τελευταίου να προσφέρει μεταξύ άλλων και στρατιωτικό εξοπλισμό στην κυβέρνηση του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σημειώθηκε απόψε κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την όξυνση της βίας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Ισραηλινός Πρέσβης Γκιλάντ Ερντάν αποχώρησε εκνευρισμένος από την επίμαχη συνεδρίαση στην οποία ήταν παρών και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ (επειδή η χώρα του προεδρεύει από τις αρχές του μήνα στο Συμβούλιο Ασφαλείας) σε έκφραση δυσαρέσκειας για την μη αναβολή της συνεδρίασης που συνέπεσε με την ισραηλινή ημέρα Μνήμης των Πεσόντων (γνωστή στα εβραϊκά ως Yom HaZikaron).

Ο Γκιλάντ Ερντάν, πριν αποχωρήσει άναψε ένα λευκό κερί στη μνήμη των Ισραηλινών πεσόντων, δηλώνοντας  πως επιλέγει να φύγει από τη συνεδρίαση του σώματος για το παλαιστινιακό θεωρώντας πως προσβάλλει τους Ισραηλινούς πεσόντες σε συγκρούσεις.

«Η Ημέρα Μνήμης των Πεσόντων είναι ιερή για τους Ισραηλινούς. Παρά τα αιτήματά μου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συναντήθηκε σήμερα με θέμα την ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη. Για να τιμήσω τη μνήμη τους διαβάζω τα ονόματα των πεσόντων στρατιωτών και των θυμάτων της παλαιστινιακής τρομοκρατίας από πέρσι…Συγνώμη αλλά αρνούμαι να περάσω αυτή την ιερή ημέρα ακούγοντας ψεύδη που προσβάλλουν τη μνήμη των πεσόντων» είπε ο Ερντάν και αποχώρησε αφού άναψε στη μνήμη τους ένα λευκό κερί με μπαταρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε στις Βαλτικές προκλήσεις με ασύμμετρα μέτρα

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Μακρόν: Να διατηρηθεί ο διάλογος με την Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα