ΑΘΗΝΑ
22:41
|
06.05.2024
Οι αντικυβερνητικοί κατσαρολάδες στη Γαλλία εκτονώνουν το μένος τους κατά της κυβέρνησης Μακρόν με κοντσέρτα αυτοσχέδιων κρουστών. Δεν πτοούνται. Συνεχίζουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα κοντσέρτα των Γάλλων «κατσαρολάδων» όχι μόνον δεν σταματούν αλλά εντείνονται παίρνοντας στο κατόπι τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν που σπέρνει δαιμόνια με  πολιτικές που ευνοούν μονίμως τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και στριμώχνουν περαιτέρω τους βιοπαλαιστές.

Οι διαδηλωτές που αντιτίθενται σε πολιτικές της κυβέρνησης Μακρόν και «υποδέχονται» τον Πρόεδρο και τους υπουργούς του σε δημόσιους χώρους χτυπώντας άδειες κατσαρόλες σε ένδειξη διαμαρτυρίας, πολλαπλασιάζονται.

Σήμερα εκατοντάδες διαδηλωτές υποδέχθηκαν τον Γάλλο πρόεδρο στην περιοχή του Βεντόμ όπου επισκέφθηκε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους κρατούν σε κάποια απόσταση.

Το ίδιο συνέβη και χτες, Δευτέρα, με τον υπουργό παιδείας Παπ Ντιαγέ στην Λυών όπου επισκεπτόμενος ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα βρέθηκε αντιμέτωπος με περίπου 100 «κατσαρολάδες». Ανάλογη αντιμετώπιση είχε και η υπουργός Πολιτισμού Ρίμα Αμπντούλ Μαλάκ προσερχόμενη στην τελετή απονομής των βραβείων Μολιέρος.

Από κυβερνητικής πλευράς τόσο ο πρόεδρος Μακρόν, όσο και οι υπουργοί του δηλώνουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να περιορίσουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν ανέμενε τους ήχους από χτυπήματα κατσαρολών για να ακούσει τους Γάλλους.

Εκτίμησε δε πως αυτοί που τις κτυπούν είναι είτε συνδικαλιστικά στελέχη είτε εκπρόσωποι ακροαριστερών οργανώσεων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως μόνον στις 17 Απριλίου είχαν πραγματοποιηθεί σε όλη τη Γαλλία πάνω από 300 κοντσέρτα για…κατσαρόλες!

Για την ώρα, η κυβέρνηση Μακρόν κωφεύει ή προσποιείται πως δεν ακούει καθαρά αυτό που προσπαθεί να της μεταφέρει ένα μέρος του λαού που ασφυκτικά από τη συνεχή επιδείνωση του βιοτικού του επιπέδου. Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει την τακτική του κουφού, κάποιοι ενδεχομένως θα την αναγκάσουν να τους ακούσει, χτυπώντας πιο δυνατά…

Γαλλία: Οι κατσαρολάδες «υποδέχθηκαν» ξανά τον Μακρόν | ΣΚΑΪ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα