ΑΘΗΝΑ
12:34
|
15.07.2024
«Αν δεν ζητούσαν προκαταβολές πολύς κόσμος θα μπορούσε να ρυθμίσει τα δάνειά του. Και δεν ασχολείται κανείς» σχολίασε η κα. Δούκα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη πλειστηριασμών αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό καθώς από σήμερα Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 2.194 πλειστηριασμοί όλων των κατηγοριών. Οι 904 εξ’ αυτών αφορούν σε κατοικίες, οι 41 καταστήματα και 5 ξενοδοχειακές μονάδες. Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στοιχεία οι 233 είναι έτοιμοι προς διενέργεια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» του Open η δικηγόρος Αριάδνη Δούκα αναφέρει πως: «Γίνεται χαμός με τους πλειστηριασμούς. Πέρυσι, όλο το έτος οι πλειστηριασμοί ήταν 52.000 περίπου. Φέτος το πρώτο τρίμηνο είναι 30.000. Άρα πάμε για πάνω από 120.000 πλειστηριασμούς μέσα στο έτος. Τώρα έχουμε 2.000 πλειστηριασμούς που είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Αυτό που ακούστηκε πως δεν γίνονται πλειστηριασμοί κατοικιών δεν ισχύει, γίνονται κανονικότατα πρώτης κατοικίας. Αύριο, Τετάρτη, βγαίνει ένα ακίνητο στον πλειστηριασμό, 85.000 ευρώ σε μια λαϊκή συνοικία. Ο ιδιοκτήτης αυτός έχει κάνει τα πάντα για να σώσει το ακίνητό του και δεν τα έχει καταφέρει».

Με τη σειρά του ο φοροτεχνικός Σπύρος Σταυρούλιας αναφέρει πως «υπάρχουν κάποια εργαλεία που μπορεί  ο καθένας από εμάς να χρησιμοποιήσει. Υπάρχει ο εξωδικαστικός μηχανισμός». Στην ερώτηση πώς έχουν φτάσει σήμερα οι άνθρωποι στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους αναφέρει πως «στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια η κατάσταση δεν είναι όπως παλαιότερα».

«Το πρόβλημα που δεν ρυθμίζονται είναι οι προκαταβολές που ζητάνε», σημειώνει η κυρία Δούκα, αναφερόμενη στην περίπτωση μιας γυναίκας που κλήθηκε να πληρώσει 50.000 ευρώ προκαταβολή! «Αν δεν ζητούσαν προκαταβολές πολύς κόσμος θα μπορούσε να ρυθμίσει τα δάνειά του. Και δεν ασχολείται κανείς», τονίζει.

«Οι servicers βγάζουν τεράστια κέρδη. Ένας από αυτούς έβγαλε καθαρά κέρδη το 2019, 19 εκατομμύρια ευρώ και το 2022, 89 εκατομμύρια ευρώ. Τέτοια εκτόξευση κερδών δεν ξέρω αν έχει άλλη εργασία στην Ελλάδα», υπογραμμίζει η δικηγόρος και σημειώνει πως κανένας νόμος δεν έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα, εκτός από τον νόμο Κατσέλη που εξυπηρέτησε κάποιους πολίτες. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυλιόμενες στάσεις εργασίας στις ΔOY όλης της χώρας

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ: Καύσωνας μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουλίου

Σομαλία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου την ώρα του τελικού του Euro 2024

Εύβοια: Νεκρός 23χρονος ΑμεΑ από θερμοπληξία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα