ΑΘΗΝΑ
02:56
|
25.04.2024
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί, τραυματισμοί, θάνατοι ή ζημιές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας σεισμός 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη Δυτική Σουμάτρα της Ινδονησίας, δημιουργώντας φόβους για τσουνάμι. Η μετεωρολογική υπηρεσία και οι τοπικές αρχές συμβούλεψαν τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να απομακρυνθούν.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 3:00 π.μ. (ώρα Τζακάρτας) την Τρίτη. Όπως αναφέρθηκε από την υπηρεσία μετεωρολογίας, κλιματολογίας και γεωφυσικής της χώρας, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 177 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της περιοχής των νησιών Μενταουάι. Επιπλέον, ο σεισμός υπολογίστηκε πως είχε βάθος 84 χλμ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σύμφωνα με τον Αμίρ Αχμαρί, επικεφαλής του τμήματος έκτακτης ανάγκης και επιμελητείας της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών και αντιμετώπισης καταστροφών στην περιοχή Μενταουάι, περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις παράκτιες περιοχές και μετακομίζουν σε υψηλότερα υψόμετρα.

«Οι δονήσεις έγιναν έντονα αισθητές στις υποπεριοχές Σιμπερούτ Μπαράτ και Σιμπερούτ Ουταρά. Οι κάτοικοι εκεί έσπευσαν σε υψηλότερα σημεία», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι πρώτες αναφορές για ζημιές ή θύματα δεν έχουν ακόμη ληφθεί. Ωστόσο, θα διενεργείται στο εξής μια συνεχής αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων.

Σύμφωνα με τον Αμπντούλ Μουχαρί, εκπρόσωπο της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Μετριασμού Καταστροφών, μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί, σύμφωνα με οπτικές επιθεωρήσεις, τραυματισμοί, θάνατοι και ζημιές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα