ΑΘΗΝΑ
02:25
|
05.10.2023
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί, τραυματισμοί, θάνατοι ή ζημιές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας σεισμός 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη Δυτική Σουμάτρα της Ινδονησίας, δημιουργώντας φόβους για τσουνάμι. Η μετεωρολογική υπηρεσία και οι τοπικές αρχές συμβούλεψαν τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να απομακρυνθούν.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 3:00 π.μ. (ώρα Τζακάρτας) την Τρίτη. Όπως αναφέρθηκε από την υπηρεσία μετεωρολογίας, κλιματολογίας και γεωφυσικής της χώρας, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 177 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της περιοχής των νησιών Μενταουάι. Επιπλέον, ο σεισμός υπολογίστηκε πως είχε βάθος 84 χλμ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σύμφωνα με τον Αμίρ Αχμαρί, επικεφαλής του τμήματος έκτακτης ανάγκης και επιμελητείας της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών και αντιμετώπισης καταστροφών στην περιοχή Μενταουάι, περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις παράκτιες περιοχές και μετακομίζουν σε υψηλότερα υψόμετρα.

«Οι δονήσεις έγιναν έντονα αισθητές στις υποπεριοχές Σιμπερούτ Μπαράτ και Σιμπερούτ Ουταρά. Οι κάτοικοι εκεί έσπευσαν σε υψηλότερα σημεία», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι πρώτες αναφορές για ζημιές ή θύματα δεν έχουν ακόμη ληφθεί. Ωστόσο, θα διενεργείται στο εξής μια συνεχής αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων.

Σύμφωνα με τον Αμπντούλ Μουχαρί, εκπρόσωπο της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Μετριασμού Καταστροφών, μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί, σύμφωνα με οπτικές επιθεωρήσεις, τραυματισμοί, θάνατοι και ζημιές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Χάθηκαν (ξανά…) έφηβες από τη δομή πρόνοιας Αγία Βαρβάρα Νέας Σμύρνης

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Συλλήψεις Εβραίων επειδή έφτυναν Χριστιανούς στην Ιερουσαλήμ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα