ΑΘΗΝΑ
02:16
|
20.04.2024
Επαναφέρει το Politico το θέμα των «δόλιων πληρωμών» τεσσάρων βοηθών της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το θέμα του σκανδάλου με τους μισθούς τεσσάρων πρώην βοηθών της Εύας Καϊλή, που είχε απασχολήσει την επικαιρότητα τον περασμένο Δεκέμβριο, επαναφέρει σήμερα το Politico, υποστηρίζοντας ότι έχει στα χέρια του έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πριν λίγες ημέρες αποφυλακίστηκε και παραμένει σπίτι της με «βραχιολάκι», παραπλάνησε το Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τις αμοιβές και τις εργασιακές δραστηριότητες των βοηθών της.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως στα τέλη της περασμένης χρονιάς, όταν η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε ότι έλαβε αιτήματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την άρση της ασυλίας της κ. Καϊλή και της ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Μαρίας Σπυράκη, λόγω εικαζόμενης απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ. Η απάτη αυτή συνδέεται με τη διαχείριση της βουλευτικής τους αποζημίωσης και την αμοιβή των διαπιστευμένων βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ.

Η έρευνα που έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με το Politico, εξετάζει την κ. Καϊλή για τρεις πιθανές δόλιες δραστηριότητες: εάν παραπλάνησε το Κοινοβούλιο σχετικά με την έδρα εργασίας και τις εργασιακές δραστηριότητες των βοηθών της, αν τους περιέκοψε τις αποζημιώσεις η ίδια, έχοντας μεθοδεύσει «ψεύτικα» ταξίδια εργασίας, αλλά και αν έλαβε μέρος από τους μισθούς τους, σύμφωνα με επιστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) προς την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Συνολικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, η κ. Καϊλή φέρεται να χρωστάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «περίπου 100.000 ευρώ», ενώ το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σήμερα Τρίτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα