ΑΘΗΝΑ
23:45
|
03.10.2023
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ θέλει να συνάψει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα διευκολύνει τους πολίτες του να ταξιδεύουν στο μπλοκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ θέλει να χρησιμοποιήσει τη βελτιωμένη σχέση της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μοχλό για να επιτύχει μια συμφωνία που θα καταστήσει ευκολότερο για τους Βρετανούς να ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετέδωσε σήμερα το Bloomberg News επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Ο πρωθυπουργός ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία ώστε οι Βρετανοί να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές πύλες της Ε.Ε. για ελέγχους διαβατηρίων. Αυτό θα επιτάχυνε τις διελεύσεις των συνόρων, επειδή οι χειροκίνητοι έλεγχοι – οι οποίοι περιλαμβάνουν σφραγίδες διαβατηρίων από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από το μπλοκ – συνέβαλαν σε συχνά σημεία συμφόρησης κατά τη διάρκεια πολυάσχολων περιόδων.

Δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη προσέγγιση, δήλωσε βρετανός αξιωματούχος, αν και διπλωμάτες θίγουν το θέμα ανεπίσημα. Ούτε η Ε.Ε. έχει απαντήσει ακόμα σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Σούνακ πρόκειται να συναντήσει την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά στην Ιαπωνία τον Μάιο.

Ο Ρίσι Σούνακ εργάστηκε για την ανοικοδόμηση των δεσμών μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου, οι οποίοι επιδεινώθηκαν υπό τον Μπόρις Τζόνσον και τη Λιζ Τρους, που και οι δύο απείλησαν να διαλύσουν τμήματα της συμφωνίας για το Brexit που είχε υπογράψει ο ίδιος ο Τζόνσον με την Ε.Ε. Τον Μάρτιο, ο Σουνάκ και η φον ντερ Λάιεν συμφώνησαν σε μια ανανεωμένη συμφωνία για τους κανόνες συναλλαγών μετά το Brexit στη Βόρεια Ιρλανδία, κλείνοντας ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα του Brexit.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποπέμφθηκε ο Πρόεδρος της βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, στις ΗΠΑ

Ενίσχυση της Αρμενίας ζητά η Γαλλία από τις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 21 νεκροί από πτώση λεωφορείου στη Βενετία

Προς ψήφιση η πρόταση καθαίρεσης του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα