ΑΘΗΝΑ
10:04
|
27.04.2024
Προβληματίζουν τις αρχές τουλάχιστον δύο πυρκαγιές σε τεμένη της Μινεάπολης με διαφορά 24ώρου που σημειώθηκαν από τις αρχές της βδομάδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχία προκαλούν στη μουσουλμανική κοινότητα της Μινεάπολης των ΗΠΑ διαδοχικές πυρκαγιές που ξέσπασαν υπό περίεργες συνθήκες σε τεμένη με διαφορά λίγων ημερών από τις αρχές της βδομάδας.

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε σε μουσουλμανικό τέμενος που λειτουργεί στον τρίτο όροφο το κέντρου Mercy σε νότια συνοικία της πόλης σήμερα τα ξημερώματα.

Μία μέρα πριν, είχε ξεσπάσει άλλη πυρκαγιά στις τουαλέτες τεμένους που λειτουργεί σε κτίριο που φιλοξενεί και μεγάλο εμπορικό κέντρο (24 Mall) μόνον που αυτή τη φορά η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε πως επρόκειτο για απόπειρα εμπρησμού με δράστη έναν ύποπτο άνδρα.

A man stands for a photo

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Μινεάπολης, Μπράιαν Ο’ Χάρα, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα είπε το προφανές: πως δηλαδή δεν πρέπει να πρόκειται για σύμπτωση δύο πυρκαγιές να ξεσπάσουν σε τεμένη της πόλης μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Ο ίδιος τόνισε πως οι έρευνες συνεχίζονται ενώ άλλες αστυνομικές πηγές σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο οργανωμένου σχεδίου ακροδεξιών οργανώσεων σε βάρος της μουσουλμανικής κοινότητας της Μινεάπολις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα