ΑΘΗΝΑ
12:03
|
03.05.2024
760.000 άνθρωποι χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά τις τράπεζες τροφίμων, καθώς ο πληθωρισμός εξανεμίζει τους μισθούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξήθηκε κατά 37%, στα 3 εκατομμύρια, ο αριθμός των πακέτων τροφίμων που διένειμε μέσα σε ένα χρόνο, το μεγαλύτερο δίκτυο τραπεζών τροφίμων στη Βρετανία, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ενώ η κρίση κόστους ζωής δεν φαίνεται να αμβλύνεται.

Το Trussell Trust, που στηρίζει 1.300 τράπεζες τροφίμων σε όλη τη Βρετανία, επεσήμανε σήμερα, ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο πακέτα δόθηκαν σε παιδιά, ενώ 760.000 άνθρωποι χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά τις τράπεζες τροφίμων κατά τη διάρκεια της περιόδου 2022-23.

Η χρήση των τραπεζών τροφίμων εκτοξεύτηκε σε όλες τις περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, με τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στη διανομή δεμάτων τροφίμων – 54% – να παρατηρείται στη βορειοανατολική Αγγλία. Καμία περιοχή ή χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου δεν σημείωσε αύξηση μικρότερη από 28% στους αριθμούς των δεμάτων τροφίμων.

Ένας στους πέντε ανθρώπους που χρησιμοποιούσε μια τράπεζα τροφίμων Trussell κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εργαζόταν, ανέφερε η φιλανθρωπική οργάνωση, αντικατοπτρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα στο να αντέξουν οικονομικά τα καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης εν μέσω ραγδαίας αύξησης των λογαριασμών ενέργειας και των τιμών των τροφίμων.

Οι Βρετανοί είναι αντιμέτωποι με υψηλό πληθωρισμό εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 10,1% τον Μάρτιο. Όμως οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών ήταν κατά 19,1% υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι, η μεγαλύτερη αύξηση από τον Αύγουστο του 1977.

Ο πληθωρισμός τροφίμων τον Απρίλιο έφτασε το 17,3%, βάσει στοιχείων της βιομηχανίας.

Το Trussell Trust επεσήμανε εξάλλου ότι ο αριθμός των πακέτων τροφίμων που παρείχε στη διάρκεια του έτους ήταν υπερδιπλάσιος σε σχέση με αυτόν που διένειμαν οι τράπεζες τροφίμων πριν 5 χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα