ΑΘΗΝΑ
12:07
|
03.05.2024
Ο Αμπάς Αλί Σολεϊμανί δολοφονήθηκε μέσα σε τράπεζα στην πόλη Μπαμπολσάρ σήμερα το πρωί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ανώτερος Ιρανός κληρικός, ο Αμπάς Αλί Σολεϊμανί, δολοφονήθηκε μέσα σε τράπεζα στην πόλη Μπαμπολσάρ σήμερα το πρωί, όπως ανέφεραν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ύποπτος ως δράστης συνελήφθη επί τόπου, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων IRNA ένας τοπικός αξιωματούχος ασφαλείας της επαρχίας Μαζανταράν. Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Tasnim, το περιστατικό συνέβη σε κεντρικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας του Μπαμπολσάρ . Ο ύποπτος λέγεται ότι άρπαξε ένα όπλο από έναν φύλακα και πυροβόλησε πολλούς ανθρώπους, ένας εκ των οποίων ήταν ο Σολεϊμανί.

Ο 70χρονος Ιρανός κληρικός υπηρέτησε στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, ένα 88 εδρών σώμα κληρικών, το οποίο επιβλέπει τις κρατικές πολιτικές. Μία από τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου είναι να ορίζει τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, τη θέση που κατέχει τώρα ο Αλί Χαμενεΐ.

Ο Σολεϊμανί υπηρετούσε τη δεύτερη οκταετή θητεία του στο Συμβούλιο, του οποίου η τελευταία εκλογή μελών πραγματοποιήθηκε το 2016. Και στις δύο θητείες του εκπροσωπούσε την επαρχία Σιστάν και Μπαλουτσιστάν.

Προηγουμένως είχε διοριστεί από τον Χαμενεΐ ως ανώτερος ισλαμικός νομικός στην πόλη Κασάν της επαρχίας Ισφαχάν, καθώς και στο Σιστάν και Μπαλουτσιστάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα