ΑΘΗΝΑ
14:48
|
05.05.2024
Να σταματήσει η πειθαρχική διαδικασία για την κατάληψη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ζητούν οι φοιτητές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινητοποίηση ενάντια στη δίωξη συνδικαλιστών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, απαιτώντας να σταματήσει κάθε πειθαρχική διαδικασία.

Η υπόθεση αφορά στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, που διώκονται από τις Αρχές του Τμήματος για την κατάληψη που αποφάσισε η γενική συνέλευση των φοιτητών με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη.

Τη μέρα της κατάληψης, ημέρα πανελλαδικής απεργίας για το έγκλημα των Τεμπών, επιχειρήθηκε να γίνει συνέλευση καθηγητών, η οποία εμποδίστηκε από την περιφρούρηση της κατάληψης που υπερασπίστηκε την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Τμήματος να εκκινήσει διαδικασία πειθαρχικής δίωξης εναντίον των δύο εκπροσώπων του Συλλόγου Φοιτητών.

Με συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των φοιτητών η πάλη θα την σπάσει», καθώς και «Τα φοιτητοδικεία και οι απειλές, απάντηση θα πάρουν από τους φοιτητές» οι φοιτητές απαίτησαν και σήμερα να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη δίωξη κατά των δύο συνδικαλιστών φοιτητών, που ασκείται μάλιστα για πρώτη φορά μετά τη χούντα.

«Δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανέναν, υπερασπιστήκαμε τις αποφάσεις του Συλλόγου μας και αναρωτιόμαστε τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε εκείνη την ημέρα που θρηνούσαμε τους νεκρούς μας, από το να κινητοποιηθούμε», τονίζουν ταυτόχρονα από την πλευρά τους και οι διωκόμενοι φοιτητές, στέλνοντας και μήνυμα μαχητικής υπεράσπισης της πάλης των φοιτητών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Κάλεσμα στήριξης από τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας στη Νίκαια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα