ΑΘΗΝΑ
00:56
|
07.05.2024
Το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης είναι συνολικού προϋπολογισμού 194 εκατ. ευρώ. Θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο και θα ολοκληρωθεί το 2025.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διαδικασία υλοποίησης της αναδάσωσης και αποκατάστασης 165.000 στρεμμάτων σε υποβαθμισμένα δασικά οικοσυστήματα της Ελλάδας που εμπεριέχεται στο Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης, συνολικού προϋπολογισμού 194 εκατ. ευρώ, παρουσίασαν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο φόντο των καταστροφικών πυρκαγιών των τελευταίων ετών που έχουν αποτεφρώσει πολλές δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς χρηματοδότηση από την Ε.Ε. – «NextGenerationEU» και επιδιώκει να συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την προστασία της βιοποικιλότητας και την επίτευξη των εθνικών κλιματικών στόχων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου αναμένεται να φυτευτούν περίπου 20 εκατομμύρια δέντρα σε 200 περιοχές, εκ των οποίων κάποιες ήταν καμένες και άλλες εγκαταλελειμμένες, με χρηματοδότηση 194 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η αναδάσωση θα ξεκινήσει την ερχόμενη φυτευτική περίοδο, τον Νοέμβριο του 2023 και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2025.

Θα επιδιωχθεί όλα τα δέντρα να προέρχονται από γηγενείς ποικιλίες από τα δημόσια δασικά φυτώρια της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα