ΑΘΗΝΑ
14:07
|
05.05.2024
Μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν τραμπούκικη έφοδο και προπηλάκισαν καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο της εικαστικής του έκθεσης στο Δήμο Καλαμαριάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν έχει τσακιστεί οριστικά το φίδι του φασισμού στην Ελλάδα, και παρά το γεγονός της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, μέλη της συνεχίζουν να σπέρνουν τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό ανενόχλητοι.

Αυτά δείχνουν οι χθεσινές εικόνες ντροπής από την Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, όταν περίπου δεκαπέντε μαυροφορεμένοι Χρυσαυγίτες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έκαναν τραμπούκικη έφοδο και προπηλάκισαν καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία μέσα στο πλαίσιο της εικαστικής του έκθεσης σε δημοτική αίθουσα.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλλαν ανενόχλητοι μέσα στο χώρο όπου γίνεται η έκθεση, άρχισαν να προπηλακίζουν και να υβρίζουν τον καλλιτέχνη ο οποίος κατάγεται από τη Βόρεια Μακεδονία, φωνάζοντας ότι δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα να βρίσκεται εδώ.

«Έχεις το δικαίωμα να λες ότι είσαι Σλάβος και τίποτα άλλο» φώναζαν τα φασιστοειδή μέσα σε έναν ρατσιστικό παροξυσμό. Στη συνέχεια, αφού προκάλεσαν απίστευτη ταραχή, κατέβασαν έργα του καλλιτέχνη και με κόκκινη ταινία «σφράγισαν» τον χώρο.

Αφού κόλλησαν τις αφίσες και τα φέιγ βολάν στους στην πόρτα και στους εξωτερικούς τοίχους της αίθουσας, αποχώρησαν από τον χώρο.

Η έφοδος καταγράφηκε από τα μέλη της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια ανέβασαν το βίντεο στο διαδίκτυο.

Αναμένουμε απαντήσεις τόσο από το Δήμο Καλαμαριάς, όσο και από το Δήμο Θεσσαλονίκης και γενικά την πολιτική ηγεσία για το μέχρι πότε θα ανεχόμαστε αυτούς τους εγκληματίες τραμπούκους να σπέρνουν τον φόβο και την τρομοκρατία στον κόσμο και να διώκουν οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με τα ειδεχθή ιδανικά τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει το Al Jazeera στην επικράτειά του

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα