ΑΘΗΝΑ
04:39
|
03.05.2024
Πηγές της Μόσχας, μιλούν για συμβάν που θυμίζει την επίθεση ακροδεξιών, στη Βουλή των Συνδικάτων στην Οδησσό το 2014 που άφησε πίσω της 100 νεκρούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα αίτια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε, χθες Τετάρτη, στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Λευκωσία, διερευνούν οι αρχές με πλευρές που συνδέονται για τη Μόσχα να κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση και εμπρησμό.

Η πυρκαγιά ξέσπασε, χθες το μεσημέρι, στο κτίριο στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας, το οποίο βρίσκεται υπό ανακαίνιση και συχνά φιλοξενεί εκθέσεις τέχνης και θεατρικές παραστάσεις. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες πάντως, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά δεν εργάζονταν στον χώρο συνεργεία.

«Σημειώθηκαν δύο ισχυροί κρότοι, φλέγονται οι τοίχοι και η σκεπή. Το κτίριο εκκενώθηκε. Η αστυνομία απέκλεισε το κτίριο και στο σημείο επιχειρούν οι πυροσβέστες» δήλωσε η διευθύντρια του πολιτιστικού κέντρο Αλίνα Ράντσενκο.

Επί τόπου στον χώρο της πυρκαγιάς μετέβη και ο Ρώσος Πρέσβης και άλλα μέλη της ρωσικής Πρεσβείας. Σε ανάρτηση της στο facebook, η ρωσική Πρεσβεία γράφει: «Φωτιά ξέσπασε σήμερα στο κτίριο του Ρωσικού Κέντρου Επιστήμης και Πολιτισμού στη Λευκωσία. Η φωτιά κατασβέστηκε. Χωρίς θύματα. Τα αίτια διερευνώνται».

Η πυρκαγιά περιορίστηκε μετά από μάχη με τις φλόγες που έδωσαν επτά οχήματα της πυροσβεστικής και 20 πυροσβέστες, σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι «Russia 24» η φωτιά θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού. Αυτόπτες μάρτυρες, όπως είπε στο κανάλι η διευθύντρια του κέντρου Αλίνα Ράντσενκο, είχαν παρατηρήσει το ίδιο αυτοκίνητο δίπλα στο κτίριο για αρκετές ημέρες. «Ένα λευκό μίνι βαν βρισκόταν για αρκετές ημέρες στην περιοχή του κτιρίου, το οποίο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του συμβάντος», είπε.

Ο επικεφαλής της Rossotrudnichestvo, της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τη διεθνή ανθρωπιστική συνεργασία της Μόσχας στο εξωτερικό, χαρακτήρισε το συμβάν τρομοκρατική επίθεση και έδειξε ως υπεύθυνους «υποστηρικτές του καθεστώτος του Κιέβου στο νησί».

«Στο Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού, το οποίο είναι ένα καθαρά πολιτικό ίδρυμα στο οποίο τα παιδιά διδάσκονται τη ρωσική γλώσσα και μουσική και πραγματοποιούνται εκθέσεις και συναυλίες, άγνωστοι τρομοκράτες πέταξαν μπουκάλια με εύφλεκτο μείγμα, βόμβες μολότοφ» κατήγγειλε παρομοιάζοντας το συμβάν με την επίθεση ακροδεξιών, στη Βουλή των Συνδικάτων στην Οδησσό το 2014 που άφησε πίσω της 100 νεκρούς.

«Στο σπίτι απέναντι από το κτίριο, κάποιος κρέμασε την ουκρανική σημαία, προφανώς, θέλοντας να αφήσει μια υπογραφή», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα