ΑΘΗΝΑ
06:10
|
08.05.2024
Η κυβέρνηση της Βολιβίας ανέλαβε τον έλεγχο μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, την Banco Fassil λόγω κακοδιαχείρισης των στελεχών της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Βολιβίας ανέλαβε τον έλεγχο μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, την Banco Fassil, δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός οικονομικός αξιωματούχος την Τετάρτη, και η αστυνομία συνέλαβε πολλά στελέχη για φερόμενη κακοδιαχείριση.

«Η κακοδιαχείριση, οι ανθυγιεινές πρακτικές έχουν προκαλέσει κρίση», είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της Αρχής Εποπτείας του Χρηματοοικονομικού Συστήματος της Βολιβίας (ASFI), Ρεϊνάλντο Γιούτζρα, σε δημοσιογράφους στην πόλη Σάντα Κρουζ.

Δεκάδες αστυνομικοί στάθμευσαν στα 185 υποκαταστήματα της Banco Fassil σε όλη τη Βολιβία την Τετάρτη, δήλωσαν οι αρχές.

Ο πρόεδρος της Banco Fassil, Ρικάρντο Μέρτενς, ο γενικός διευθυντής Χόρχε Αρτούρο Τσάβες και ένα άλλο στέλεχος, ο Ερνάν Σουάρες, συνελήφθησαν αργά την Τρίτη, ενώ ο τέταρτος, ο Hermes Saucedo, παραδόθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Σάντα Κρουζ

Ο Γιούτζρα είπε ότι τα προβλήματα της τράπεζας αντικατοπτρίζουν ένα μεμονωμένο περιστατικό.

«Το χρηματοπιστωτικό σύστημα γενικά είναι σε καλή κατάσταση. Είναι ισχυρό, εύρωστο και πολύ αξιόπιστο», δήλωσε ο Γιούτζρα .

Σε πολλές πόλεις, οι πελάτες εθεάθησαν να συνωστίζονται σε υποκαταστήματα τραπεζών ζητώντας τις οικονομίες τους. Οι καταθέσεις πελατών ανέρχονται σε περίπου 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας της Βολιβίας.

Η νομοθεσία της Βολιβίας προστατεύει ορισμένες καταθέσεις σε περίπτωση εξαγοράς τράπεζας και περιγράφει μια διαδικασία για τη μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων της Banco Fassil σε άλλες χρηματοοικονομικές οντότητες που είναι υπεύθυνες για την επιστροφή καταθέσεων και τη συλλογή πιστώσεων.

Το γεγονός της Τετάρτης έρχεται εβδομάδες μετά από κάποιες ελλείψεις δολαρίων στα χρηματιστήρια συναλλάγματος που προκάλεσαν πανικό σε εθνικό επίπεδο σχετικά με την πτώση των αποθεματικών και μια πιθανή κίνηση στις τράπεζες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα