ΑΘΗΝΑ
21:17
|
04.05.2024
Το προσωπικό ασφαλείας που σκοτώθηκε στο Τσατισγκάρ ανήκε στην Περιφερειακή Εφεδρική Φρουρά (DRG).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ριζοσπάστες αριστεροί αντάρτες πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από την πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που σκότωσε δέκα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και έναν οδηγό, που ταξίδευαν με ένα νοικιασμένο μίνι βαν στο κρατίδιο Τσατίσγκαρ της κεντρικής Ινδίας την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ινδικής αστυνομίας.

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Αρανπούρ, το οποίο απέχει περίπου 450 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της πολιτείας, Ραϊπούρ. Η περιοχή αποτελεί εστία μαοϊκών οργανώσεων, επισήμανε η αστυνομία.

Το προσωπικό ασφαλείας που σκοτώθηκε ανήκε στην Περιφερειακή Εφεδρική Φρουρά (DRG), μια κρατική δύναμη που έχει συσταθεί για την διεξαγωγή αντιμαοϊκών επιχειρήσεων. Το προσωπικό της DRG είχε αναχωρήσει για το Αρανπούρ μετά από πληροφορία για την παρουσία των ανταρτών στην περιοχή.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, ο επικεφαλής υπουργός του Τσατισγκάρ, Μπουπές Μπάγκελ, δεσμεύτηκε ότι οι δράστες δεν θα γλιτώσουν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Η επίθεση της Τετάρτης ήταν η μεγαλύτερη επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας στην πολιτεία –η οποία οδεύει προς εκλογές αργότερα φέτος– τα τελευταία δύο χρόνια. Στις 3 Απριλίου 2021, αντάρτες σκότωσαν 22 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σε ενέδρα.

Εκρηκτικά βάρους 50 κιλών, φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση. Η Κεντρική Εφεδρική Αστυνομική Δύναμη (CRPF), μια παραστρατιωτική ομάδα, και προσωπικό της DRG έχουν σταλεί στο σημείο για να αναζητήσουν τους δράστες.

Ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, καταδίκασε την επίθεση και απέτισε φόρο τιμής στις οικογένειες των θυμάτων.

Στέλεχος του παράνομου Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκό) με δήλωση που δόθηκε στα μέσα ενημέρωσης σήμερα, κατηγόρησε τις δυνάμεις ασφαλείας ότι ασκούν βία κατά των Αντιβάσι (ευρύς όρος που χρησιμοποιείται για αυτόχθονες φυλές της Ινδικής Υποηπείρου) και τους λεηλατούν. Συνεχάρη τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Αντάρτικο Στρατό (PLGA) που επιτέθηκε στους στρατιώτες της DRG ως απάντηση.

Όπως κατήγγειλε ο Σαϊνάθ, ο υπουργός Εσωτερικών, Αμίτ Σαχ, προσπαθεί να εξαλείψει τους Μαοϊκούς πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2024 και για το λόγο αυτό, έχει αποστείλει προσωπικό της αστυνομίας, παραστρατιωτικών ομάδων, και δυνάμεων καταδρομών που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να διεξαγάγουν πόλεμο εναντίον του λαού της περιοχής Μπαστάρ.

Είπε ότι ολόκληρη η περιοχή του Μπαστάρ μετατράπηκε σε στρατιωτική ζώνη και είπε στους αστυνομικούς ότι οι Μαοϊκοί δεν πολεμούσαν εναντίον τους, αλλά εναντίον των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των κυβερνήσεων που τους υποστήριζουν.

Η αστυνομία χρησιμοποιήθηκε ως πιόνια για τη στόχευση των ανθρώπων που μάχονταν κατά της λεηλασίας των φυσικών πόρων στην περιοχή Μπαστάρ. Τα περιουσιακά στοιχεία του φίλου του πρωθυπουργού Μόντι, Γκουατάμ Αντάνι, έφτασαν τις 40 δισ. δολάρια το 2022, είπε, ενώ κάλεσε την αστυνομία να μην πολεμήσει για την προστασία των συμφερόντων τέτοιων καπιταλιστών.

Έκανε επίσης έκκληση στους νέους στο Τσατίσγκαρ να μην ενταχθούν στις αστυνομικές δυνάμεις αλλά να επιλέξουν κάποια άλλα κυβερνητικά τμήματα όπου θα μπορούσαν να εργαστούν με αυτοσεβασμό και υποστηρίζοντας τα καταπιεζόμενα τμήματα τη κοινωνίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα