ΑΘΗΝΑ
09:30
|
03.05.2024
Σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου προχώρησε ο Γκουστάβο Πέτρο, αφότου η κυβέρνησή του ήρθε σε αδιέξοδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο, ανακοίνωσε «ένα νέο υπουργικό συμβούλιο που θα βοηθήσει στην εδραίωση του κυβερνητικού προγράμματος».

Είχε προηγηθεί το αίτημά του προς όλους τους υπουργούς της κυβέρνησής του να παραιτηθούν, καθώς προερχόμενοι από παραδοσιακά και συντηρητικά κόμματα μετέχοντες στον κυβερνητικό συνασπισμό αρνήθηκαν να υποστηρίξουν κυβερνητικό νομοσχέδιο για το σύστημα υγείας της χώρας.

Τα υπουργεία που άλλαξαν ηγεσία είναι τα: Οικονομικών, Γεωργίας, Εσωτερικών, Υγείας, Επιστήμης, Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Μεταφορών.

Αντικαταστάθηκε επίσης ο διευθυντής του Διοικητικού Τμήματος της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Τη θέση θα αναλάβει ο Κάρλος Ραμόν Γκονζάλες.

«Παρά το γεγονός ότι το υπουργικό μου συμβούλιο και η προσπάθεια για διάλογο και συμφωνίες απορρίφθηκαν από κάποιες παραδοσιακές και κατεστημένες πολιτικές ηγεσίες, θα επιμείνουμε στο πρόγραμμά μας και στο κάλεσμά μας για μεγάλες εθνικές συμφωνίες», ανέφερε σε δήλωσή του ο Πέτρο.

«Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να είμαστε πάντα πιστοί στη λαϊκή εντολή που λάβαμε και αποφασίσαμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση για να διπλασιάσουμε το πρόγραμμά μας για κοινωνική αλλαγή στην υπηρεσία της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και του λαού της Κολομβίας».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, αυτό το νέο υπουργικό συμβούλιο θα βοηθήσει στην εδραίωση του κυβερνητικού προγράμματος που θα αποτελέσει τη βάση «μιας έντιμης και ειλικρινούς εθνικής συμφωνίας για τη συνέχιση της εργασίας στην υπηρεσία των κοινοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα».

Ο Πέτρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους απερχόμενους υπουργούς για τη δέσμευσή τους και το έργο που επιτέλεσαν, δηλώνοντας ότι συνέβαλαν στην τοποθέτηση των θεμελίων αυτής της κυβέρνησης, προσφέροντας «μήνες ικανοποιητικής εργασίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα