ΑΘΗΝΑ
07:32
|
03.05.2024
Η αποκάλυψη της διαρροής καταθέσεων από την τράπεζα το τελευταίο τρίμηνο, οδήγησε τη μετοχή της σε ελεύθερη πτώση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μετοχή της First Republic Bank συνέχισε να καταβαραθρώνεται χθες, συνεχίζοντας μια βουτιά που ξεκίνησε από την Τρίτη και οδήγησε στην απώλεια του 60% της αξίας της μέσα σε μια εβδομάδα. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της τράπεζας διακόπηκε αρκετές φορές.

Η μετοχή της αμερικανικής τράπεζας υποχώρησε χθες κατά σχεδόν 30%, μετά από μια πτώση της τάξης του 49% την Τρίτη, μετά την αποκάλυψη εκ μέρους της τράπεζας του ότι οι καταθέτες της απέσυραν περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 40% περίπου των καταθέσεων που διατηρούσε η τράπεζα.

Η τράπεζα δήλωσε αργά τη Δευτέρα ότι κατάφερε να σταματήσει την διαρροή καταθέσεων μόνο αφού μια ομάδα μεγάλων τραπεζών παρενέβη για να τη σώσει, καταθέτοντας 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανασφάλιστες καταθέσεις.

Η First Republic ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου τη Δευτέρα που έδειξαν ότι είχε καταθέσεις 173,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν την πτώχευση της Silicon Valley Bank στις 9 Μαρτίου. Στις 21 Απριλίου είχε καταθέσεις 102,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέθεσαν οι μεγάλες τράπεζες. Οι καταθέσεις είναι σχετικά σταθερές από τον περασμένο Μάρτιο, ανέφερε η τράπεζα.

Η τράπεζα του Σαν Φρανσίσκο σχεδιάζει να πουλήσει μη κερδοφόρα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων που παρείχε σε πλούσιους πελάτες. Σχεδιάζει επίσης να απολύσει έως και το ένα τέταρτο των περίπου 7.200 υπαλλήλων της.

Η μετοχή της First Republic έκλεισε στα 5,68 δολάρια την Τετάρτη. Τον περασμένο Αύγουστο η μετοχή της διαπραγματευόταν για μέχρι και 170 δολάρια. Έχει, δηλαδή, υποχωρήσει 95% μέχρι στιγμής φέτος.

Σύμφωνα με το CNBC, σύμβουλοι της προβληματικής τράπεζας θα προσπαθήσουν να πείσουν ορισμένες από τις 11 τράπεζες που παρείχαν το πακέτο διάσωσης 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο μήνα να αγοράσουν ομόλογα της First Republic με ψηλότερα από τα επίπεδα της αγοράς επιτόκια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα