ΑΘΗΝΑ
23:37
|
08.05.2024
Στους 125 ανέρχεται ο αριθμός των Ελλήνων που απεγκλωβίστηκαν από τις ζώνες συγκρούσεων του Χαρτούμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε απόψε η μεταφορά ακόμη 20 Ελλήνων και μερικών δεκάδων ξένων από το Σουδάν με την άφιξη στρατιωτικού αεροσκάφους C-130 στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Με τον τρόπο αυτό φαίνεται πως ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης Ελλήνων και αλλοδαπών στο Σουδάν.

Στην αποστολή, συμμετείχαν Έλληνες κομάντο του Τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων και ένας διπλωματικός υπάλληλος.

Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, οι Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από τις περιοχές συγκρούσεων του Χαρτούμ φθάνει τα 125 άτομα.

Στο γενικότερο πλαίσιο της αποστολής απεγκλωβισμού και διάσωσης Ελλήνων και ξένων πολιτών από την έναρξη της κρίσης στο Σουδάν, πραγματοποιήθηκαν επίσης οι παρακάτω επιμέρους επιχειρήσεις:

  • Την Κυριακή 23 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε αποστολή δύο μεταφορικών αεροσκαφών ενός C-27 και ενός C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας από την αεροπορική βάση Ελευσίνας στο αεροδρόμιο Ασουάν της Αιγύπτου.
  • Τη Δευτέρα 24 Απριλίου, απογειώθηκε ένα C-27 από το Ασουάν με προορισμό το Τζιμπουτί και παρέλαβε τους πρώτους 17 πολίτες (13 ‘Ελληνες και 4 άλλους υπηκόους συζύγους των Ελλήνων) και επέστρεψε την Τρίτη 25 Απριλίου στην Ελευσίνα.
  • Την Τρίτη 25 Απριλίου, απογειώθηκε άλλο C-27 από την Ελευσίνα και προσγειώθηκε στο Ασουάν ενώ στη συνέχεια, παρέλαβε από το Τζιμπουτί και την ‘Ακαμπα της Ιορδανίας 16 ‘Ελληνες πολίτες, έναν από Κύπρο, 9 από Ρουμανία και 8 από Φινλανδία. Την Τετάρτη 26 Απριλίου το αεροσκάφος με τον Ν. Χαρδαλιά και τους διασωθέντες πολίτες επέστρεψε στην αεροπορική βάση Τανάγρας.
  • Την Τετάρτη 26 Απριλίου, απογειώθηκε αεροσκάφος C-27 από την Ελευσίνα και προσγειώθηκε στο Ασουάν από όπου αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα