ΑΘΗΝΑ
00:02
|
05.05.2024
Δημοσιεύματα αναφέρουν πως τρεις από τους στρατιώτες βρέθηκαν νεκροί και ένας τραυματισμένος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο ελικόπτερα AH-64 Απάτσι του αμερικανικού στρατού συνετρίβησαν στην Αλάσκα μετά από εκπαιδευτική αποστολή, δήλωσαν αξιωματούχοι του Πενταγώνου, σημειώνοντας ότι επέβαιναν δύο στρατιώτες στο καθένα. Έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του συμβάντος.

Τα ελικόπτερα συνετρίβησαν κοντά στην πόλη Χέιλι στην κεντρική Αλάσκα την Πέμπτη, περίπου 80 μίλια νοτιοδυτικά της βάσης τους στο Φορτ Γουέινραιτ, σύμφωνα με την 11η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Αμερικανικού Στρατού.

«Οι πρώτες ομάδες βρίσκονται στο σημείο. Το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση και περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό θα δημοσιοποιηθούν όταν γίνουν διαθέσιμες», ανέφερε η μεραρχία σε tweet

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Τζον Πένελ πρόσθεσε αργότερα ότι συνολικά τέσσερα άτομα επέβαιναν στα δύο ελικόπτερα. Το επιθετικό ελικόπτερο AH-64 συνήθως πετά με πλήρωμα δύο ατόμων – έναν πιλότο και έναν πυροβολητή.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως τρεις από τους στρατιώτες βρέθηκαν νεκροί και ένας τραυματισμένος.

Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο που αφορά Απάτσι φέτος. Ένα ακόμα ελικόπτερο συνετρίβη τον Φεβρουάριο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο στρατιωτών.

Ένα πιο σοβαρό συμβάν στο Κεντάκι οδήγησε στο θάνατο εννέα στρατιώτες τον περασμένο μήνα, μετά τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων HH-60 Black Hawk κατά τη διάρκεια «εκπαιδευτικής αποστολής ρουτίνας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα