ΑΘΗΝΑ
00:00
|
18.05.2024
Είκοσι ένας από τους 23 πυραύλους και δύο επιθετικά drones καταρρίφθηκαν από το σύστημα αεράμυνας της Ουκρανίας, ανέφεραν αξιωματούχοι σε ανάρτηση στο Telegram.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμοί σήμαναν για αεροπορικούς βομβαρδισμούς και σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν σε διάφορους τομείς της Ουκρανίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax να μεταδίδει πληροφορίες για εκρήξεις σε πόλεις που απέχουν πολύ η μία από την άλλη, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους.

Είκοσι ένας από τους 23 πυραύλους και δύο επιθετικά drones καταρρίφθηκαν από το σύστημα αεράμυνας της Ουκρανίας, ανέφεραν αξιωματούχοι σε ανάρτησή τους στο Telegram.

Έντεκα ρωσικοί πύραυλοι Κρουζ καταρρίφθηκαν στους αιθέρες του Κιέβου από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, ανακοίνωσε ο δήμος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα ούτε σοβαρές υλικές ζημιές.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, 11 πύραυλοι Κρουζ καταστράφηκαν στον εναέριο χώρο του Κιέβου. Πέραν των πυραύλων, καταρρίφθηκαν επίσης δυο drones», ανέφερε ο δήμος του Κιέβου μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, εκρήξεις ακούστηκαν στις πόλεις Ντνίπρο, Κρέμεντσουκ και Πολτάβα (κεντρικά), Μικολάιφ (νότια) και στην πρωτεύουσα, το Κίεβο.

Έχουν γίνει αναφορές για έξι νεκρούς ανθρώπους, ενώ εννέα άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στην κεντρική πόλη Ουμάν, δηλώνουν οι ουκρανικές αρχές.

Στο μεταξύ, βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν μέρος πολυκατοικίας να έχει χτυπηθεί και να φλέγεται στην πόλη Ούμαν της κεντρικής Ουκρανίας, ενώ η αστυνομία ανέφερε πως έχουν σπεύσει επιτόπου οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας. Τμήμα του κτιρίου έχει καταρρεύσει και διακρίνονται συντρίμμια και κομμάτια μπετόν σκορπισμένα στον δρόμο.

Στη Ντνίπρο, μεγάλη πόλη στην κεντροανατολική Ουκρανία, τα ρωσικά πλήγματα είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δυο άνθρωποι –γυναίκα και παιδί τριών ετών–, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μπόρις Φιλάτοφ.

Εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης στις πόλεις Κρεμεντσούκ και Πολτάβα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης του Κιέβου είπε ότι αυτή ήταν η πρώτη ρωσική πυραυλική επίθεση στην πρωτεύουσα εδώ και 51 ημέρες.

Οι επιθέσεις πραγματοποιούνται καθώς πιστεύεται ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζονται για μια στρατιωτική επίθεση με νέο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των τεθωρακισμένων οχημάτων Leopard 2, που προμηθεύονται από δυτικούς συμμάχους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα