ΑΘΗΝΑ
02:42
|
07.05.2024
Μια ομάδα ριζοσπαστών επιχείρησε να επιτεθεί στον Μητροπολίτη Ονούφριο, τον επικεφαλής της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στο Κίεβο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ομάδα ριζοσπαστών επιχείρησε να επιτεθεί στον Μητροπολίτη Ονούφριο, τον επικεφαλής της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC) στο Κίεβο, όχι μακριά από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, ανέφερε το Σάββατο η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων της Ουκρανίας (SPJ), σύμφωνα με το TASS.

«Στις 29 Απριλίου 2023, μια ομάδα ριζοσπαστών προσπάθησε να επιτεθεί στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο, ο οποίος έβγαινε από την εκκλησία του Αγίου Αγαπετού του Πετσέρσκ, κοντά στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ», ανέφερε η SPJ σε ανακοίνωσή της στον ιστότοπό της.

Στο βίντεο που επισυνάπτεται από το σωματείο, πάνω από δώδεκα αντίπαλοι της UOC ακολουθούσαν τον Μητροπολίτη Ονούφριο, ο οποίος περπατούσε προς το αυτοκίνητό του αφού προσκύνησε στην εκκλησία. Προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να μπει στο αυτοκίνητο φωνάζοντας προκλητικά συνθήματα. Σύμφωνα με το σωματείο, οι φρουροί ασφαλείας του μοναστηριού και η αστυνομία θωράκισαν τον προκαθήμενο του κανονικού δόγματος από το βίαιο πλήθος, αποτρέποντας μια επίθεση.

Η κατάσταση γύρω από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ κλιμακώθηκε στο σημείο βρασμού αφού οι μοναχοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το μοναστήρι με εντολή της διεύθυνσης του Ιστορικού και Πολιτιστικού Αποθεματικού Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ. Στις 30 Μαρτίου, μια επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας έφτασε στη Λαύρα για απογραφή περιουσίας, αλλά οι κληρικοί με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Πάβελ μαζί με τους ενορίτες δεν τους άφησαν να μπουν και έκαναν το ίδιο την επόμενη μέρα. Την Παρασκευή ξέσπασαν συμπλοκές κοντά στα τείχη του μοναστηριού και υπήρξαν αναφορές για πιθανή επίθεση. Το Σάββατο, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατηγόρησε τον Μητροπολίτη Πάβελ για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους και δικαιολόγηση των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα