ΑΘΗΝΑ
07:46
|
17.05.2024
Πρόστιμο ύψους 15.000€ σε άνδρα που πέταξε γάτα από ύψος οκτώ μέτρων «επειδή ανέβηκε στο πιάτο του».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξωφρενικό περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε στην Ύδρα την Κυριακή, με άνδρα 58 ετών να καταγγέλλεται ότι πέταξε μια γάτα από το στηθαίο του εστιατορίου «Ψαροπούλα» του νησιού, ύψους οκτώ μέτρων, σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού μέσου ενημέρωσης «Η φωνή της Ύδρας», τραυματίζοντας σοβαρά το ζώο.

Το περιστατικό κατήγγειλαν κατά το δημοσίευμα αυτόπτες μάρτυρες καθώς και οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου, ενώ ο κατηγορούμενος άνδρας φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αντέδρασε έτσι επειδή το ζώο είχε σκαρφαλώσει στο πιάτο του. Την ίδια ώρα, ανάρτηση στο facebook κάνει λόγο για ζευγάρι δραστών, με την γυναίκα που φέρεται να συνόδευε τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει πως «έκανε πλάκα». 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο 58χρονος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ύδρας και έχει ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ο δράστης βαρύνεται με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.000€.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες χθες (30-4-2023) στην Ύδρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ύδρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, 58χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους -15.000- ευρώ.

Σύμφωνα με καταγγελία, ο κατηγορούμενος έριξε τετράποδο (γάτα) από τον πρώτο όροφο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρισκόταν, στην Ύδρα, με αποτέλεσμα αυτό να τραυματιστεί.

Ανωτέρω αστυνομικοί που επελήφθησαν της καταγγελίας μετέβησαν στο σημείο του συμβάντος, εντόπισαν τον κατηγορούμενο και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ύδρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα