ΑΘΗΝΑ
19:04
|
03.03.2024
«Έχω πελάτη από την Greek Mafia και υπάρχει το όνομα του Γιώργου στην υπόθεση. Υπάρχουν 10.000 συνομιλίες που έχουν εξαφανιστεί» τόνισε η δικηγόρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δικηγόρος οικογένειας Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα, η εκπρόσωπος τύπου ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, και ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α, Γιώργος Καλλιακμάνης μίλησαν στην πρωινή εκπομπή του MEGA για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος τύπου ΕΛ.ΑΣ, ανέφερε πως σε αυτήν την υπόθεση δεν αναφέρονται μόνο για τα δύο άτομα που ήδη έχουν βγει εντάλματα σύλληψης αλλά και στο ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλη Λαμπρόπουλου, που αποκάλυψε πως το 2015 υπήρξε ένα μάρτυρας που είχε πει στην αστυνομία πως κάποιος άνθρωπος κινδυνεύει από τη μαφία.

«Όταν μία σοβαρή καταγγελία εμφανίζεται ερευνάται εξονυχιστικά. Δεν μπορώ να πιστέψω πως έγινε μία καταγγελία και η αστυνομία δεν το ερεύνησε. Όλα βρίσκονται μέσα στη δικογραφία αλλά δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος δεν είχε εκφράσει φόβο για τη σωματική του ακεραιότητα γιατί αλλιώς θα είχε κάνει κάτι η αστυνομία».

Η δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα, ανέφερε πως μέσα από τη δικογραφία της «Greek Mafia» αποκαλύπτεται ότι υπήρχαν ηχογραφημένες παράνομες παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ. «Επειδή έχω ένα πελάτη από την Greek Mafia και υπάρχει το όνομα του Γιώργου στην υπόθεση. Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν συνομιλίες με ημερομηνίες που φαίνεται πως παρακολουθούσαν τον Γιώργο. Η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε» σημείωσε η κυρία Παυλέα.

Για το αν αυτές οι παρακολουθήσεις ήταν νόμιμες ή παράνομες, η Ρόη Παυλέα συμπλήρωσε: «Όπως γνωρίζουμε, οι παρακολουθήσεις πρέπει να έχουν ένα νομικό πλαίσιο και καταγράφονται για κάποιους μήνες. Κάποιες από αυτές, όπως φαίνεται, γίνονταν παράνομα».

Η Ρόη Παυλέα αποκάλυψε ότι από τη συγκεκριμένη δικογραφία λείπουν χιλιάδες συνομιλίες του Γιώργου Καραϊβάζ. «Στη δικογραφίες υπάρχουν κάποιες παράνομες συνομιλίες αλλά υπάρχουν και 10.000 συνομιλίες που έχουν εξαφανιστεί. Φαίνεται πως λείπουν» σημείωσε η δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του Γιώργου Καραϊβάζ, συμπληρώνοντας ότι στο φάκελο υπάρχουν οι ημερομηνίες από τις παρακολουθήσεις αλλά φαίνεται πως μέσα υπάρχουν λιγότερες.

«Ο Γιώργος ήξερε πως τον παρακολουθούσαν» συμπλήρωσε η δικηγόρος, προσθέτοντας ότι ο δημοσιογράφος είχε γράψει αρκετές από τις πληροφορίες που είχε για τη Greek Mafia στο προσωπικό του site. «Από το 2015 έως το 2020 έχουν περάσει πέντε χρόνια, που σημαίνει ότι μπορεί να πρέπει να ψάξουμε και για άλλα πρόσωπα» σημείωσε η Ρόη Παυλέα για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας Καραϊβάζ.

«Ο Γιώργος σκοτώθηκε από Έλληνες, όχι από ξένους εκτελεστές, κάτι που σημαίνει ότι η δολοφονία έπρεπε να γίνει γρήγορα» πρόσθεσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, σημειώνοντας ότι όσοι τον ήθελαν νεκρό δεν είχαν το χρόνο να φέρουν εκτελεστές από το εξωτερικό για την δολοφονία του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Αγώνας δρόμου στη Λάρισα στη μνήμη των θυμάτων

Έντονες βροχοπτώσεις στο Πακιστάν – 29 νεκροί

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 8 Μαρτίου

Υπό έλεγχο η φωτιά σε Σκήτη του Αγίου Όρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα