ΑΘΗΝΑ
00:40
|
23.05.2024
Ένας στρατιώτης νεκρός και σημαντικές ζημιές στο αεροδρόμιο της πόλης που τέθηκε πάλι εκτός λειτουργίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινά πλήγματα, χθες Δευτέρα, στην επαρχία του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία σκότωσαν έναν στρατιώτη και τραυμάτισαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων δύο πολίτες, και έπληξαν το τοπικό διεθνές αεροδρόμιο που δεν λειτουργεί πλέον, μία μόλις ημέρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του Ιράν στη Συρία.

«Γύρω στις 23:35 τοπική ώρα (…) ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση με αρκετούς πυραύλους (…) με στόχο το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου και ορισμένες τοποθεσίες κοντά στο Χαλέπι», ανέφερε το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

«Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους δυο πολίτες», συνέχισε η πηγή, κάνοντας λόγο στο SANA για υλικές ζημιές και προσθέτοντας πως το αεροδρόμιο στο Χαλέπι -το δεύτερο μεγαλύτερο στη Συρία- τέθηκε εκτός υπηρεσίας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) ανέφερε «πλήθος εκρήξεων στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου του Χαλεπίου και του στρατιωτικού αεροδρομίου Μαϊράμπ στην επαρχία του Χαλεπιού (…) που οδήγησαν σε πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών» και σε σημαντικές υλικές ζημιές και στα δύο αεροδρόμια.

Οι ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν ακόμη «εργοστάσια» όπου παράγεται αμυντικό υλικό στην περιοχή Σαφίρα, στην επαρχία Χαλέπι, προκαλώντας «ζημιές», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δοκιμαστική πτήση Rafale με πύραυλο πυρηνικής γόμωσης…

Στις 3.814 οι κλήσεις για εξαφανισμένα παιδιά το πρώτο 4μηνο του 2024

Εγκύκλιο ΕΟΠΥΥ για εξαίρεση από την καταβολή 1 και 3 ευρώ για εξετάσεις

Νεκροί άλλοι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και βίντεο με Ισραηλινές στρατιωτίνες ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα