ΑΘΗΝΑ
22:36
|
21.05.2024
Αυτόπτες μάρτυρες φέρονται να ανέφεραν πως ο δράστης παραμιλούσε για το ότι έχει μείνει απλήρωτος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης και Εργασιακών Σχέσεων της Ουγκάντα, Τσαρλς Οκέλο Ενγκόλα, δολοφονήθηκε από πυρά, μετέδωσαν σήμερα, επικαλούμενα ανακοίνωση της αστυνομίας, τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ενγκόλα σκοτώθηκε από τον σωματοφύλακά του, έναν στρατιώτη του Εθνικού Στρατού της Ουγκάντα, στο σπίτι του στα περίχωρα της Καμπάλα το πρωί της Τρίτης, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της αστυνομίας Λουκ Ογουεσίγκιρε στην Daily Monitor.

Ο δράστης, που ταυτοποιήθηκε ως Γουίλσον Σαμπίτι, φέρεται να τράπηκε σε φυγή από το σημείο πριν μπει σε ένα κατάστημα και αυτοκτονήσει.

Το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία είναι ακόμη ασαφές, ενώ δεν είναι γνωστό αν υπήρξε καβγάς μεταξύ του στρατιώτη και του υπουργού πριν από το συμβάν. Ωστόσο, ο πρώην βουλευτής Λατίφ Σεμπαγκάλα ισχυρίστηκε πως αυτόπτες μάρτυρες του είπαν ότι ο σωματοφύλακας σκότωσε το αφεντικό του για απλήρωτους μισθούς.

«Οι κάτοικοι έλεγαν ότι ο άντρας έλεγε: “Είμαι κουρασμένος. Ζητώ τον μισθό μου. Δεν πληρώνομαι. Ζω σε μια πολύ ανήσυχη κατάσταση”», είπε ο Σεμπαγκάλα.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη διευκρινίσει αν υπάρχουν άλλα θύματα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Προσπαθούμε επίσης να διαπιστώσουμε εάν υπήρχαν σωματοφύλακες που θα μπορούσαν να τραυματιστούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Φρεντ Ενάνγκα, σύμφωνα με την Daily Monitor.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα