ΑΘΗΝΑ
13:27
|
05.05.2024
Εγκύκλιος Γκάγκα, προβλέπει ότι γιατροί άλλων ειδικοτήτων θα καλύπτουν τα κενά στις εφημερίες - Εξώδικο από την ΕΙΝΑΠ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την σφοδρή αντίδραση του ιατρικού κόσμου έχει προκαλέσει η νέα εγκύκλιος της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, για την «εφημερία τομέα», με την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ να αντιτίθενται στην απόφαση και να απαντούν με εξώδικα και απειλές για μαζικές παραιτήσεις.

Αντιδρώντας στην εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία τα κενά στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων θα καλύπτονται με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, η ΕΙΝΑΠ κάνει λόγο για «επικίνδυνη και εξευτελιστική για ασθενείς και γιατρούς» απόφαση που μόνο στόχο έχει την συγκάλυψη των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, προειδοποιώντας ότι η μεταφορά των ευθυνών του υπουργείου στους γιατρούς θα οδηγήσει όσους γιατρούς έχουν απομείνει στο ΕΣΥ σε μαζικές παραιτήσεις.

Η ΕΙΝΑΠ, προαναγγέλλει επίσης πως θα προχωρήσει σε εξώδικο προς την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας και θα προβεί σε κάθε νομική ενέργεια και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό ζητά «ανάκληση της σοβαρής αυτής Υπουργικής Εγκυκλίου που διαλύει τα νοσοκομεία της χώρας».

Η ΟΕΝΓΕ, από την πλευρά της κάνει λόγο για ομολογία των τραγικών ελλείψεων και προειδοποιεί με «καταιγίδα παραιτήσεων» μόνιμων ειδικευμένων γιατρών.

«Η εφημερία τομέα (δηλαδή γιατρός μιας ειδικότητας του Παθολογικού τομέα – π.χ. Παθολόγος – να εφημερεύει για τους ασθενείς όλων των ιατρικών ειδικοτήτων του τομέα – π.χ. ασθενείς καρδιολογικούς, πνευμονολογικούς κλπ. και αντίστοιχα γιατρός μιας ειδικότητας του Χειρουργικού τομέα – π.χ. Γενικός Χειρουργός – να εφημερεύει για τους ασθενείς όλων των ιατρικών ειδικοτήτων του τομέα – π.χ. ασθενείς ορθοπαιδικούς, ΩΡΛ, γυναικολογικούς κλπ.) εκθέτει την υγεία των ασθενών σε ανυπολόγιστους κινδύνους και γυρίζει την ιατρική έναν αιώνα πίσω», τονίζει η Ομοσπονδία.

«Δεν πρόκειται να γίνουμε σταθμάρχες, ούτε θα αφήσουμε τα νοσοκομεία να γίνουν κοιλάδες Τεμπών. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου» τονιζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ και καλεί τις Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών σε αγωνιστικό ξεσηκωμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Κάλεσμα στήριξης από τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας στη Νίκαια

Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές-Κερδίζουν έδαφος οι Εργατικοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα