ΑΘΗΝΑ
03:13
|
10.05.2024
Ο 14χρονος μαθητής που άνοιξε πυρ στο σχολείο, φαίνεται να έχει σκοτώσει, μέχρι στιγμής, οκτώ παιδιά και έναν ενήλικα. Συλλυπητήρια του ελληνικού ΥΠΕΞ στη Σερβία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τον πανικό στο σοκ και στο πένθος η πρωτεύουσα Σερβίας μετά την εισβολή ενόπλου μαθητή σε σχολείο στο κέντρο του Βελιγραδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας 14χρονος μαθητής, οπλισμένος με πιστόλι, εισήλθε στο σχολικό κτίριο πυροβόλησε, τον φύλακα και άρχισε να βάλλει αδιακρίτως κατά μαθητών. Συνολικά έχασαν τη ζωή τους ένας ενήλικας και οκτώ παιδιά.

Τουλάχιστον ένα άτομο, που πιστεύεται ότι είναι ο φύλακας, σκοτώθηκε και περίπου πέντε παιδιά τραυματίστηκαν, όπως μετέδιδαν νωρίτερα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ανακοινώθηκε επίσης ότι η δασκάλα που είχε τραυματιστεί και έδινε μάχη για τη ζωή της δεν τα κατάφερε. Ωστόσο, αυτή η πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο σχολικό κτίριο και πραγματοπόίησαν επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης του δράστη, ενώ στο σημείο έσπευσαν γρήγορα δεκάδες ασθενοφόρα.

Οι μαθητές απομακρύνθηκαν, οι αρχές προχώρησαν στην καταμέτρησή τους, ενώ έξω από το σχολείο μαζεύστηκαν πολλοί γονείς.

Η αστυνομία έλαβε κλήση για πυροβολισμούς στο σχολείο Vladislav Ribnikar γύρω στις 8.40 π.μ. τοπική ώρα.

Ο ύποπτος, 14χρονος μαθητής της έβδομης τάξης συνελήφθη, είπε η αστυνομία.

Μαρτυρίες από το μακελειό

Σύμφωνα με μαρτυρίες και πληροφορίες που μεταφέρει η σερβική Blic, «αμέσως μετά τον φύλακα, ο μαθητής πρώτα πυροβόλησε δύο κορίτσια. Το ένα το πυροβόλησε απευθείας στο κεφάλι. Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, η κατάστασή της είναι σοβαρή και οι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή της. Η δεύτερη μαθήτρια έφερε τραύματα από πυροβολισμό στα πόδια». Η καθηγήτρια ιστορίας δέχτηκε πυροβολισμό στον λαιμό.

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, ο πατέρας ενός εκ των παιδιών του σχολείου, είπε ότι η κόρη του βρισκόταν μέσα στην τάξη όταν ο έφηβος άνοιξε πυρ «Κατάφερε να ξεφύγει. (Το αγόρι)…πυροβόλησε πρώτα την καθηγήτρια και έπειτα ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως», είπε ο Μιλόσεβιτς στο δίκτυο N1.

«Συλλυπητήρια» του ΥΠΕΞ στη Σερβία για το μακελειό σε σχολείο του Βελιγραδίου

Τα συλλυπητήρια του στον λαό και στην Κυβέρνηση της Σερβίας με αφορμή το μακελειό σε σχολείο του Βελιγραδίου έστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω του twitter: 

«Απόλυτα συντετριμμένοι από την είδηση της επίθεσης με πυροβολισμούς σε γυμνάσιο στο Βελιγράδι, όπου μαθητές και ένας φύλακας έχασαν τραγικά τη ζωή τους.
Θερμά συλλυπητήρια στις θλιμμένες οικογένειες, τον λαό και την Κυβέρνηση της Σερβίας αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες
» ανέφερε η ανάρτηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Πεθαίνοντας μόνος σε ένα παγκάκι στην Πανόρμου…

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Νεκρός 50χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα