ΑΘΗΝΑ
21:00
|
18.05.2024
Η είδηση ανακοινώθηκε σήμερα στο δημαρχείο Αμπελοκήπων Μενεμένης από συγγενείς των θυμάτων που εξήγησαν γιατί προχώρησαν στη σύσταση συλλόγου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σύσταση συλλόγου με την ονομασία «Τέμπη 2023» προχώρησαν σήμερα οι συγγενείς των δεκάδων αδικοχαμένων θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη προκειμένου να αποτρέψουν το ενεχόμενο υποβάθμισης της υπόθεσης και αποφυγής απόδοσης ευθυνών στους αρμόδιους.

Σε εκδήλωση με την ονομασία «Δεν Ξεχνώ τα Τέμπη» που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο δημαρχείο Αμπελοκήπων Μενεμένης συγγενείς των θυμάτων εξήγησαν γιατί προχώρησαν στη σύσταση συλλόγου.

Η Μαρία Καρυστιάνου που έχασε την νεαρή κόρη της στο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη εξήγησε πως αν και δεν είναι νομικός επιθυμεί να μιλήσει για ένα ακόμη έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος τους και αυτό δεν είναι άλλο από την προσπάθεια του ανακριτή να επικεντρώνει τις έρευνες σε αυτούς που έχουν τη μικρότερη ευθύνη αντί να ασχοληθεί με εκείνους που τέλεσαν κακουργήματα και οδήγησαν τους ανυποψίαστους επιβάτες στο θάνατο.

«Σύμφωνα με μαρτυρίες ακούγονταν ουρλιαχτά από φλεγόμενα βαγόνια. Ασχολούμαστε με τους σταθμάρχες και μιλάμε για ανθρώπινο λάθος και αμέλεια. Δεν ήταν αμέλεια, ήταν έγκλημα. Ανθρώπινα λάθη γίνονται πάντα, το θέμα είναι τι κάνει το κράτος για να το αποφύγει και να προστατέψει τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια πρόσθεσε με νόημα:

«Το να έχουμε ασφάλεια δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα για την οποία ελήφθησαν και ξοδεύτηκαν κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτοί όμως που πήραν τα χρήματα μείωσαν το προσωπικό, αγνόησαν τις αναφορές των μηχανοδηγών για την επικινδυνότητα των τρένων, δε φρόντισαν καν να συντηρούν τα ήδη απαρχαιωμένα τρένα. Αντίθετα, είναι τόσο σίγουροι για το ακαταδίωκτο, ότι δε θα τους αγγίξει κανείς, και συνεχίζουν να ζουν με αλαζονεία και προκλητικότητα».

Η ταμίας του συλλόγου «Τέμπη 2023», Σμαρώ Εκούτ, παρουσίασε ορισμένες από τις προτάσεις του συλλόγου, μεταξύ των οποίων και το να δοθούν τα ονόματα των 57 αδικοχαμένων νεκρών σε σταθμούς ή αμαξοστοιχίες. Όπως εξήγησε «το νέο έργο, με τα σύγχρονα τρένα, πρέπει να είναι συνυφασμένο με τη μνήμη των νεκρών και ανεξίτηλο σε όσους χρησιμοποιούν αυτό το μέσο μεταφοράς».

Η Εκούτ ανήγγειλε πως ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με κόμματα και φορείς προκειμένου να δεσμευτούν για την τιμωρία των υπευθύνων και για την ολοκλήρωση του έργου του υπερσύγχρονου σιδηροδρόμου.

Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το Σάββατο, 6 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι και τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή την απόφαση του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Α. Καραμανλή να είναι υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα