ΑΘΗΝΑ
15:27
|
20.09.2024
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 6:00 το πρωί. Η εικόνα αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα το απόγευμα συνοδεία 20 αντιπροσώπων της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την οδό Μητροπόλεως θα πρέπει να αποφύγουν σήμερα, 3 Μαΐου 2023, οι οδηγοί από πολύ νωρίς το πρωί (6.00 π.μ.) ως τουλάχιστον στις 2.00 το μεσημέρι καθώς ο δρόμος κλείνει με εντολή της ΕΛ.ΑΣ ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί» στη Μητρόπολη Αθηνών.

Για το συγκεκριμένο εξάωρο η ΕΛ.ΑΣ θα απαγορεύει την στάση και τη στάθμευση των οχημάτων ενώ θα επιβάλλει την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας.

Η ΕΛ.ΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στην παραπάνω οδό κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου την Τετάρτη 3 Μαϊου, στις 6 το απόγευμα θα γίνει η τελετή υποδοχής της εικόνας στην πλατεία της Μητρόπολης Αθηνών. Ακολούθως, θα τελεσθεί Δοξολογία και Ιερά Παράκληση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Προσευχή στην Εικόνα της Παναγίας "Άξιον Εστί" - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Η Ιερά Εικόνα θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία μοναχών του Αγίου Όρους και θα παραμείνει προς προσκύνηση των πιστών στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών από τις 3 έως και τις 15 Μαΐου.

Η Πρώτη έξοδος της εικόνας «Ἄξιον Ἐστί»από το Άγιο Όρος, το 1963 στην Αθήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Νεκρός 23χρονος που υπηρετούσε σε θέρετρο της Αεροπορίας στην Πιερία

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα