ΑΘΗΝΑ
07:05
|
02.05.2024
Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ απέδωσε την επίθεση με drones «σε αντάρτικες δραστηριότητες τοπικών δυνάμεων αντίστασης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ουκρανική κυβέρνηση αρνήθηκε οποιαδήποτε σύνδεση με την καταγγελλόμενη από τη Μόσχα απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, με επίθεση με drone στο Κρεμλίνο τα ξημερώματα της Τετάρτης.

«Δεν έχουμε πληροφορίες για τις δήθεν νυχτερινές επιθέσεις», δήλωσε ο Σεργκέι Νικιφόροφ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όπως αναφέρει το Ukrinform, ο Νικιφόροφ υποστήριξε πως η ουκρανική κυβέρνηση επικεντρώνεται στην «απελευθέρωση του εδάφους της και όχι στην επίθεση σε άλλες χώρες».

Ο σύμβουλος του Ζελένσκι Μιχαΐλο Ποντολιάκ απέδωσε την επίθεση με drone «σε αντάρτικες δραστηριότητες τοπικών δυνάμεων αντίστασης». Επέμεινε επίσης στο ότι η Ουκρανία διεξάγει «έναν αποκλειστικά αμυντικό πόλεμο και [δεν] επιτέθηκε σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η επίθεση έγινε με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία τελικά καταρρίφθηκαν με μέτρα ηλεκτρονικού πολέμου πάνω από το Κρεμλίνο, αναφέρει δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ρωσικό προεδρικό γραφείο την Τετάρτη. Τα drones φέρεται να στόχευαν την κατοικία του Πούτιν.

Το Κρεμλίνο είπε ότι θεωρεί την επίθεση «προσχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια» και απόπειρα κατά της ζωής του Πούτιν. Επιφυλάχθηκε του δικαιώματος να απαντήσει με οποιοδήποτε μέσο κρίνει απαραίτητο σε χρόνο και τόπο της επιλογής της.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο τη στιγμή της επίθεσης.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ανακοίνωσε ότι οι αρχές της Μόσχας απαγόρευσαν τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση drones στη ρωσική πρωτεύουσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα