ΑΘΗΝΑ
15:22
|
05.05.2024
Η εξέλιξη ικανοποιεί τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας που αντέδρασαν έντονα από την πρώτη στιγμή σε αυτή την επικίνδυνη (για την υγεία των ασθενών) απόφαση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άνέκρουσε πρύμναν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανορθόδοξη εγκύκλιος για τις εφημερίες των γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας «ανεξαρτήτως ειδικότητας».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα, παίρνει πίσω την επίμαχη εγκύκλιο αναφέροντας πως «το θέμα επανυποβάλλεται στο ΚΕΣΥ για περαιτέρω επεξεργασία και συμπληρωματική γνωμοδότηση». Η ίδια επισημαίνει στη συνέχεια πως «έως τη νεότερη εισήγηση του ΚΕΣΥ, ισχύουν οι προ της εγκυκλίου ρυθμίσεις για τις νοσοκομειακές εφημερίες».

Η εξέλιξη ικανοποιεί τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας που αντέδρασαν έντονα από την πρώτη στιγμή σε αυτή την επικίνδυνη (για την υγεία των ασθενών) απόφαση. Προκάλεσε παράλληλα τις αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οι αντιδράσεις από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης διακήρυττε τη ”δίκαιη πολιτική για την Υγεία”, το υπουργείο Υγείας έστελνε μια πρόσφατη κατάπτυστη και επικίνδυνη εγκύκλιο -που αναγκάστηκε να την πάρει πίσω μετά την κατακραυγή-, η οποία θεσμοθετούσε η περίθαλψη των ασθενών στα νοσοκομεία να γίνεται κι από άσχετες ειδικότητες» επισημαίνει σε σχόλιο του το ΚΚΕ. Στην ίδια ανακοίνωση  το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταλήγει: «Χρειάζεται πιο δυνατό ΚΚΕ και ενίσχυση του αγώνα του λαού για να εμποδίσουμε τις εφημερίες ”πάμε κι όπου βγει”, την αντιλαϊκή πολιτική που προετοιμάζει νέα “Τέμπη” για την υγεία του λαού, για πλήρεις, σύγχρονες, ασφαλείς και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες υγείας».

«Ακόμα και τις τελευταίες ημέρες πριν την ήττα τους επιχείρησαν να ασκήσουν πολιτική για την Υγεία όπως έκαναν τέσσερα χρόνια, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια γιατρούς και ασθενείς, με μόνο στόχο την απαξίωση της δημόσιας Υγείας» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  Και προσθέτει:

«Αυτή τη φορά λόγω εκλογών η κα Γκάγκα έκανε πίσω και έκρυψε την απόφασή της πίσω στο συρτάρι. Όμως την κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων στη δημόσια Υγεία δεν θα μπορέσει να την κρύψει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα